Headerbild

Eskilscupen - 2 mixade Vallenlag

2023-08-09 i Allmänt

Med stolthet i bröstet summerar Vallens IF 3 dagars cupspel i Eskilscupen med ordet FANTASTISKT! Föreningen ställer upp i P11 samt P14 klassen med våra träningsgrupper från projektet Fredagsklubben.

De spelare som vill spela mer fotboll utöver den träning de får i de traditionella åldersgrupperna kan i Fredagsklubben få extra teknik och matchträning. Spelarna kommer både från flick- och pojklag.

Inför, under och efter match möts vi av en stor och ofta positiv nyfikenhet från föräldrar, spelare, ledare och funktionärer. Vad händer här? Hur fungerar det? Whow! Hur bor man? Hur spelar man? Vem står i mål? Vem gör målen? Det här var coolt! Hur gör ni när ni byter om? Varför gör ni det här? Både killar och tjejer i samma lag!?

Det enkla svaret är att vi älskar fotboll, fotboll är för alla! Det krävs en lite mer omfattande och längre diskussion för att reda ut varför idrott ofta redan på barnnivå är könsindelad när samhället i övrigt inte alls fungerar så. Vi möts tyvärr även av kommentarer, blickar och attityder som inte alltid präglas av förståelse eller samförstånd. Vi är medvetna om att vi bryter mot en inarbetad norm, desto stoltare är vi för våra spelare, ledare och föräldrar som tror på idén och är beredda att arbeta med förändring! Vi vill vara tydliga med att majoriteten av de vi träffar tycker att vi gör något bra, de är väldigt positiva!

1/8 dels final i B-slutspel för 14-åringarna och bländande spel för 11-åringarna som spelade 7:7 utan resultat! Vi tar med oss minnen av glädje, kamratskap och en fantastiskt utvecklande miljö från Eskilscupen.