Headerbild

Herr - 14 april, inför Stigen borta

2011-04-16 i Seniorlagens blogg / Herr

Dags för den första bloggposten som jag tänkte inleda med lite kort info om mig själv. Jag är en inflyttad Stora Höga bo sedan sju år tillbaka då jag flyttade hit från Uddevalla.

Min fotbollskarriär har nu uppnått den ringa åldern av 30 år där jag i huvudsak stått mellan stolparna sedan starten. De senaste fem åren har tillbringats i Vallens IF där jag gjort runt 100 A-lagsmatcher i 3:an, 4:an o 5:an. Innan dess har jag spelat i Oddevold sedan 6 års ålder förutom en 1½ årig sejour i mitten av 90-talet med amerikansk college soccer. I Oddevold gjorde jag också runt 100 A-lagsmatcher på olika nivå, allt från söderettan och div 2 i slutet av nittiotalet till 3:an och ”nya” div 2 i början av 2000.

Nog med historia.. nu närmar det sig ju diverse seriepremiärer 2011 och sista träningen inför premiären i div 4 Bohuslän-Dalsland är precis avslutad och det skall verkligen bli kul att komma igång med ”riktiga” matcher igen.

Premiären spelas på söndag kl 14 mot Stigen borta med betoningen på borta då matchen skall spelas i Böle som ligger i närheten av Ed vilket gör att vi får ytterligare ca 40 minuters resväg ... Bölevallen är Rölandas hemmaplan och jag tror inte att jag har varit där och spelat förrut men det har hänt förrut att när man väl kommer fram så känner ändå igen igen sig. Vädret verkar i varje fall bli grymt:  sol 14 grader och lätt bris(4m/s).

Matcherna mot Stigen förra säsongen, som då var nykomlingar, slutade 2-1 hemma målskyttar var Kron och Patrik, bortamatchen slutade 1-1 då Jonis scorade. Stigen slutade 8:a och överraskade nog många lag förra året då lag från dalslandsfemman brukar ha det svårt i 4:an. Minns inte mycket av hemmamötet men bortamötet har jag ett svagt minne från där Stigen gjorde ett drömmål i första halvlek då ett pass snett bakåt avslutades med ett kanonskott från ca 20 m i högra krysset. Vi skapade ett flertal chanser under andra halvlek och hade ett klart chansmässigt övertag, blev dessutom blåsta på en solklar straff och deras mv gjorde en svettig fotparad på ett avslut (Jocke tror jag att det var som fick läget) i slutet av matchen.

Stigen hade ett ganska ungt lag förra året och de skall bli intressant att se vad de har i år. De har även i år ett avtal med Oddevold vilket innebär att vissa utvalda talanger som inte tar plats  i Oddevolds förstaelva får möjlighet att få speltid i de lägre divisonerna. Förra året hade Stigen bla den lovande målvakten Mattias Olsson och duktige mittbacken Patrik Adamczyk (utlånad till Grebbestad i år) att tillgå som båda var riktigt bra mot oss i bortamötet, Det skall bli kul att se vilka talanger de får loss iår, förutsättningarna är ju goda då Oddevold har sin premiär på lördag kl 15.

Stigen har även de ny tränare i Pelle Norlin som jag tidigare haft som ledare (rehab/assisterande) under ngt år i junior och seniortiden i Oddevold. Pelle har de senaste senaste säsongerna tränat Strömstad som han förra året tog till en 3:e plats med två poäng mindre än oss. 

Hoppas att några Vallen supportrar hittar upp till Bölevallen. Vägbeskrivning: http://kartor.eniro.se/query?addr1=stenungsund&addr2=|B%C3%B6levallen+R%C3%B6landa+66892+ED+||12.002|58.83&what=route 

Avslutar med ett youtube klipp på en grym skottövning, förslagsvis tar vi Rolfs Lava bil så målvakterna får lite att jobba med: http://www.youtube.com/watch?v=8lyzOdVuccQ