Headerbild

Herr - 19 april, Stigen borta

2011-04-19 i Seniorlagens blogg / Herr

Lite korta rader om årets premiär som slutade med en riktigt go 4-0 seger på Bölevallen.

Bölevallen ja, låg helt ute i ödemarken, vi åkte 5 km (kändes som det dubbla) på en liten smal grusväg och det enda man såg var sumpmark och skog, helt plötsligt öppnade det sig och man var framme vid Bölevallen. Planen var dock helt ok, inte speciellt grön men torr och jämn och var klart den bästa naturgräsplanen vi varit på i år. Kul att se att så många vallensupportrar hittade dit!

Några ord om matchen som vi som vanligt öppnade svagt, första 20 hade Stigen ett markant övertag, de fick en hörna redan i första anfallet (dock deras enda i matchen) och hade kort därefter deras bästa chans då undertecknad enligt Stigens referat gjorde en "idiot räddning (landslagsklass på den)....”.  Den tackar man för - aldrig fel med lite beröm.

Stigen då, tror inte att de hade med några ”Oddevold”-spelare, målvakten som var med förra året fick hoppa in i Oddevolds premiär under lördagen då ordinarie keepern blev frilägesutvisad så man vågade nog inte chansa och låta honom spela i fyran.

Vi hade även fått indikationer på att det skulle vara ett storv rätt så välväxta pojkar.  Enligt referat från Sävedalen ”..var det ett otroligt välväxt och fyskiskt lag. Över hälften av dalslänningarna var minst två meter och alla vägde + hundra kilo. Nåväl, stora var de i alla fall.”, vilket stämde ganska bra, vid avtackningen efter matchen noterade jag endast en spelare som var en kortare än mig.. .

Domaren, Joakim Petterson, gjorde som vanligt en kanonmatch, han tillåter mycket men är konsekvent och får på det sättet en bra rytm i matchen. Frisparksstatistiken, 21-12, är kanske en anledning till att vi är nöjda, det förklaras troligen av att vi hade mycket boll samtidigt som de inte riktigt hängde med.