Headerbild

Herr - 21 april, inför Viken hemma

2011-04-21 i Seniorlagens blogg / Herr

Så var det dags för hemmapremiär där seriefavoriten Viken står för motståndet.

Senast Vallen mötte Viken var 2007, även då i fyran, det blev vinst hemma 3-0 (förlust borta 3-1). Viken vann serien det året samtidigt som vi kom sist.

Viken är nog det lag som jag vet allra minst om i årets serie, de ramlade ur trean förra året med två ynka poäng från att klara kontraktet. De är tippade att vinna serien och har lägst odds på NordicBet, 3,50. De vann sin premiär mot Stångenäs med 1-0, målet gjordes på straff, enligt Stångenäs referat var det ett mycket fysiskt lag som var mycket starka defensivt och som spelade mycket långt.

Med största sannolikhet blir det ingen premiär på Ekarvallen i år heller utan det lutar åt att den blir på den betydligt ocharmigare planen i Stora Höga, en skev plan som jag personligen har svårt för, men en vinst på fredag kanske ändrar min uppfattning. Det är dock bättre än Nösnäs grus där ju förra årets premiär mot Henån spelades.

Läget i truppen är på topp och de flesta är nu igång på allvar efter diverse skador, det återstår en träning ikväll innan morgondagens match så det är bara att börja tagga. Det vore ju grymt att inleda påskhelgen med en tre poängare, påskmusten blir så mycket godare då.

Domare är enligt BFF Martin Larsson från Smögen som förhoppningsvis har en bättrre dag en domaren i följande klipp:
http://www.youtube.com/watch?v=FbnMrzd5nnE&feature=related