Headerbild

Dam - 21 april, inför Torslanda hemma

2011-04-21 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Nu ska jag ge mig in i en intressant uppgift, jag ska tydligen blogga. Kanske ska börja med att presentera mig – jag heter Nathalie Linhem, 19 år och har spelat fotboll i 12 år ..

.. varav 11 år i Vallen (startade knatteliret i SIF), men frågar man mamma och pappa så har jag spelat fotboll sen jag tog mina första bebissteg. Har i princip alltid spelat på mittfältet, mest som innermittfältare – där jag även trivs bäst.

Efter ett kanonbra träningsläger och härliga grästräningar är uppladdningen på topp och det börjar nu närma sig seriestart, vilket betyder att det även börjar kittla i fotbollsnerverna. Efter en hel uppbyggnadsvinter på gruset är det äntligen dags för det man längtat efter – seriepremiär på hemmaplan, på grönt gräs (dock inte på vårt älskade Ekarvallen, utan i Stora Höga…). Dan hade föreslagit att matchen skulle spelas på grus, men det var tydligen ingen hit hos Torslanda, haha ;-).

Motståndet står alltså Torslanda IK för, som slutade tvåa i serien förra året. Vi har väl inte alltför vackra minnen från de två matcherna vi spelade mot dem, två stycken ganska rejäla förluster. Men Torslanda är ett duktigt lag som spelar bra fotboll, det vet vi om. Förhoppningsvis kan vi också göra det och vara ett riktigt bra motstånd.

I år ser dock allting lite mer annorlunda ut än förra året. Vi är ett ungt lag med väldigt få rutinerade spelare. Vi är också - enligt mina egna åsikter – mer ett lag i år, ett sammansvetsat sådant. Vi har väldigt roligt tillsammans och alla funkar ihop och förhoppningsvis ska det även synas på planen i år. Vi är inte lika många individualister, trots att många är väldigt spelskickliga. Som sagt, vi är mer ett lag och vi kan göra det tillsammans.

Jag hoppas att vi kan rulla boll, spela bra fotboll och ha jävligt kul – då kommer detta att bli hur bra som helst. Dan har en mycket bra spelidé som jag hoppas och tror att vi kan spinna vidare på för att utveckla vårt spel. Det kommer att bli ett intressant fotbollsår, med många lag som vi inte vet någonting alls om.

Jag tror inte att jag är den enda som ser fram emot denna säsong. Även om vi vet att det blir tufft på måndag så hoppas jag att många kommer till Stora Höga IP klockan 12.30 för att se oss spela.

Vi ses där