Headerbild

Dam - 26 april, Torslanda hemma

2011-04-26 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Det är galet vilken match vi gör, alla gör sitt jobb och vinner sin match i matchen. Vi kämpar, vinner första bollarna och om någon missar så står det alltid en hjälpande spelare bakom. Vi spelar som ett lag. Jag har nog inte riktigt fattat det än – vi va

Innan matchen snurrade tankarna mest kring att hålla nere siffrorna (det svider lite att erkänna). Men ganska snabbt efter att domaren blåst igång matchen, inser vi att vi har bra koll på läget, vi befinner oss till stor del på deras planhalva och vi är med.

I den 7:e matchminuten lyckas vi ta ledningen – Dea slår ett inlägg från vänsterkanten, och jag lyckas snubbla in bollen i mål. 1-0, vilken lycka.

Torslanda får lite senare ett friläge, där Emma går ut och gör en kanoninsats. Dessvärre vrider (?) hon knäet i duellen och kan inte fortsätta matchen. Då vi inte har någon av våra andra målvakter med oss på bänken, så hoppar Victoria ”Kvicken” Stenman in i mål och klarar det galant. Resten av halvleken är ganska jämn, vi har några halvchanser, men resultatet står sig halvleken ut.

Torslanda trycker på mer i andra halvlek och flyttar även upp en back mer offensivt, vilket vi kan utnyttja. Sandra får en perfekt djupledspassning från Lisa och hon gör absolut inget misstag – 2-0, 51 minuter in i matchen.

Torslanda har mer bollinnehav i andra halvlek och kämpar för reducering, men vi gör det så sjukt bra. De har ett friläge som kanske borde vart mål, men bollen går en bit över ribban. Strandberg har också en klar målchans som går i stolpen. I den 61 matchminuten får vi utdelning igen, 3-0 målet rullas in av Lisa, vid Torslandamålvaktens högra stolpe. I 88:e minuten lyckas Torslanda få in ett reduceringsmål.

3-1 mot seriefavoriterna.

Jag är så stolt. Det var inte långt från glädjetårar måste jag erkänna. Nu vet vi vad vi kan och att vi kan, nu det är bara att fortsätta. Fortsätta att ge allt, jobba för varandra och spela bra fotboll.

Jag hoppas innerligt att vi får se Sara och Emma (som båda skadade sina knän under matchen) tillsammans med oss på plan snart igen!

Och ett stort tack till den superhärliga publiken – 157 personer tog sig till Stora Höga IP, jättekul att ni ville komma och kolla på oss.

Bakom varje Vallenspelare står det alltid en till.