Headerbild

Herr - 5 maj, inför Lane hemma

2011-05-05 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Är precis hemkommen från sista träningen inför helgens matcher, det drillades fasta situationer på Stora Höga IP som vi får hoppas ger resultat. Planen i Stora Höga börjar ta sig, nyklippt och ganska grön, ett par mm vatten till och den kan bli riktigt br

Det är två herr matcher i helgen, först ut är FF som på fredag kväll möter HAIF som även de har full pott. FF fick ju till det rejält förra matchen och nätade hela sex gånger mot Uddevallakamraterna, förhoppningsvis kan vi ta med oss lite av det även till matchen på lördag då IFK Lane står för motståndet.

Lane började säsongen bra med en 3-0 seger mot Ed, fortsatte med en 4-1 förlust mot Stångenäs och kryssade mot Viken senast. Lane är nykomlingar och slutade två i div 5 förra året, fem poäng efter Stångenäs.

Senast Vallen mötte dem var i femman 2008, då slutade mötena med en 3-2 vinst hemma och 2-1 förlust borta. Lane tränas av Mattias Petterson Pohl som jag lirat boll med från 5 års ålder och vi spelade tillsammans i Oddevold i ca 20 år. Enligt BFF så har han även varit med och spelat de senaste matcherna, förr om åren var han en riktig hetsporre med en otrolig vinnarskalle på plan så det skall bli kul att se om han fortfarande har det i sig.

Det finns ytterligare två spelare i Lane som jag tidigare spelat med i Oddevold; Henrik Dahl och Magnus Andersson. Dahl är en äkta måltjuv som gjorde 26 mål förra året och slutade tvåa skytteligan, Magnus är mer än slitvarg som nuförtiden brukar hålla sig mest runt mittcirkeln. 

Vädret verkar blir "hyfsat",  prognosen säger sol 19 grader med en svag vind kl 15 så det gäller att ladda med mycket mat och vätska inför matchen.

Hoppas att Stora Högaborna väljer att tillbringa lördagseftermiddagen på Stora Höga IP istället för  Getskärs badplats.