Headerbild

Dam - 10 maj, Skepplanda hemma

2011-05-10 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Och vinst blev det! Uppvärmningen var kanonbra och alla var taggade, men när matchen drog igång var det som bortblåst. Vi inledde alltså svagt - Skepplanda tog tag i spelet och vi var inte med för fem öre.

Flera börjar skrika på oss från sidan av och som tur är jobbar vi oss in i matchen. Andra delen av halvleken är det vi som har övertaget om matchen och vi kan rulla runt på deras planhalva och skapa flera bra målchanser. Vi är det bättre laget och får utdelning strax innan halvtidsvila tack vare ett högt inlägg från Strandberg på högerkanten som går direkt in i mål, 1-0.

Vi inleder andra halvlek bra och skapar en hel del. Jag är glad att vi kan rulla boll så mycket som vi faktiskt gjorde stundtals, löste trängda situationer genom passningar istället för att ”tjonga” iväg den, vilket är något som jag har efterlyst. I den 52:a matchminuten ökar vi på ledningen till 2-0. Hanna får en djupledspass och driver in mot mål, där hon frispelar Lisa som sätter bollen i mål.

I slutet av matchen slappnar vi av och vi tillåter Skepplanda att göra lite som de vill. De jagar en reducering, och det lyckas de med 5 minuter innan matchen slut, genom en frispark som touchas in.

Vi börjar och avslutar dåligt, men däremellan är det helt okej. Det vi tar med oss är att vi lyckas jobba oss in i matchen efter en så dålig start, att vi löste problem på planen samt att vi inte har råd att slappna av. Vi tränade även skotträning igår, så förhoppningsvis missar vi inte lika många målchanser på lördag ;-).