Headerbild

Dam - 14 maj, Friscopojkarna borta

2011-05-14 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Och det blev en 3 poängare och gud vad skönt det kändes! Dock var vi inte ensamma om att ta 3 poäng på bortaplan, både Derome, Jitex och Husqvarna lyckades knipa 3 poäng.

Dock började inte dagen riktigt som vi hade tänk oss med en liten olycka och ett par kvarglömda målvaktsskor på Ekarvallen... Men väl på plats var alla de incidenter som tidigare inträffat bortglömda.

När jag satt och kollade på uppvärmningen så såg allting ut att stämma. Alla var fokuserade, passningarna satt där dom skulle och småspelet bjöd på fint spel. Jag satt och njöt.

När domaren väl blåst igång matchen var det full fart mot Friscopojkarnas mål. Redan efter några minuter hade vi ett gyllene läge att göra 1-0, dock gick det tätt utanför stolpen. Då bytte vi ut Ellen som hade spelat med converse eftersom hon hade glömt sina fotbollsskor, det viktigaste som man behöver ha med sig ;)

Vi bytte då in Emma och Friscopojkarna undrade vad som pågick och man hörde deras irritation från planen. Några minuter efter det kom Friscopojkarna i ett farligt läge men Emma räddade, tack och lov! Nästan direkt efter räddningen bytte vi in Ellen som hade fått sina skor. Efter det hade vi flera fina anfall som tyvärr inte resulterade i mål och halvleken slutade 0-0.

Matchbilden hade varit väldigt fysisk och flera små smällar här och var. Det var mycket irritation i luften från både Vallenspelare och Friscospelare. Även publiken hade en stor irritation och det fick man höra i pausvilan…

När andra halvlek väl gick igång så hade det fysiska tagit över mer samt irritationen. Efter 53 min avancerar Amanda i full fart på kanten och slår sedan en passning som Lisa tar emot som flyger iväg en aning som hon sedan springer ikapp och typ lobbar över målvakten in i mål! LYCKA!

Dock kvitterar Frisco efter 7 min och mellan min 53 och 60 har jag inget minne av vad som händer för jag var överlycklig över målet. Deras mål var en bjudning från oss, men det är sånt som händer. Efter det står matchen och väger en aning fastän det är vi som är bättre.

Matchen tickar upp mot 80 min men då smäller det. Spelet är på vänsterkanten och den går förbi till högerkanten och det ser ut som den ska rinna ut över linjen men så kommer blixtsnabbe Hanna och sätter in den säkert i mål!

2-1 och livet leker! 10 min senare slår Jenny ”Klimpen” Lindberg ett inlägg i djupet som Lisa ser och löper perfekt krockar liiite grann med målvakten som kommer utspringandes i hopp om att störa, men istället ramlar hon och Lisa lägger in bollen i mål. Återigen Lycka.

Några min senare blåser domaren och glädjering bildas i mittcirkeln.

Vi spelade inte vacker fotboll hela tiden men vi kämpade för varandra och vi vinner på det. Det är de enda som räknas. Jag blir så stolt över laget när de jobbar ihop. Det visar en sådan god lagmoral och jag är så stolt över att vara medlem i detta underbara lag!