Headerbild

Herr - 20 maj, inför Grebbestad hemma

2011-05-20 i Seniorlagens blogg / Herr

Vi gjorde första träningen på Ekarvallens A-plan igår där vi tydligen även skall få lov att spela på lördag. Det skall bli oerhört skönt att äntligen få spela på hemmaplan, planen är dock långt ifrån den matchform den hade förra året men det skall nog gå

Träningen igår bestod till stora delar av helplansspel där tänkt startelva fick spela ihop sig. Det var en del positionsändringar mot senast och det skall bi spännande att se vilket utfall det blir av detta.

Grebbestad står på menyn denna lördag, de har börjat serien snarlikt oss, en seger, två kryss och en förlust. Förlusten kom även för dem i senaste omgången då de förlorade med 2-1 mot IFK Lane, dessförinnan spelade man 2-2 mot Viken, 1-1 mot Stångenäs och vann med 2-0 mot Ed.

Förra årets vårmöte slutade 1-1 på Ekarvallen (vilket för övrigt var den enda match jag missade förra året), höstmötet på Siljevi slutade med en stabil 2-0 seger för Vallen och Grebbestad hamnade slutligen på en sjätteplats i serien.

På förlustkontot står bla Olle Kristofferson som förra året gjorde 21 mål och slutade tvåa i skytteligan. På nyförvärvslistan finns Andreas Petterson från Herrestad samt Patrik Adamczyk och Jimmy Kamperin från Oddevold.

Jimmy Kamperin vaktade Lysekils mål förra året och har tidigare stått i Hogstorps mål när vi mött dem, Patrik Adamczyk är en stabil och lovande mittback som vi mötte i Stigen förra året.

Grebbestad har även de likt Stigen ett avtal med Oddevold där man i vissa matcher får tillgång till unga lovande spelare men då Oddevold spelar borta mot Motala på lördag och är skadedrabbat är det tveksamt om vi får möjlighet att möta någon av dessa.

Annars är väl den mest "kände" Grebbestad spelaren Agim Kastrati som jag spelade med för drygt 10 år sen. Han kan nästan också räknas som ett nyförvärv då han anslöt från Lilla Edet under slutet av förra säsongen. Agim är en ganska (ö)känd spelare i Bohuslän som är en duktig målskytt men är samtidigt oerhört skicklig på att reta gallfeber på motståndarna med diverse små knep som inte alltid är helt renhåriga. Av allt att döma har han lyckats med detta även i år, åtminstonde mot Viken och Stångenäs som tydligt visat sin irritation i referat och i gästböcker.

Nog om Grebbestad, domare för dagen är Robert Jendmyr som även dömde oss mot Grebbestad (borta) för två år sedan. Det man minns bäst från den matchen är att dåvarande huvudtränare, blev utvisad efter att ha kallat en motspelare "fomme" så det gäller att hålla tungan rätt i mun för våra nya tränare.

Och så vädret, prognosen säger 14 grader, sol och en vind på 4m/s (väst-sydväst) kl 13 så det verkar bli strålande fotbollsväder.