Headerbild

Dam - 22 maj, Mariebo hemma

2011-05-22 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Det blev tyvärr inte 3 poäng för oss idag utan vi förlorade med 2-4. Men som tur är det flera lag som tappat poäng idag.

Enda laget som vann sin match idag var Torslanda som vann mot Derome med 1-2. Resten av matcherna slutade lika.

Vad var det som hände idag egentligen? Jag hade missat uppvärmningen eftersom jag hade besök hemma av min mormor och morfar men hade hört från ett par spelare att det hade varit aningen lamt eller halvsegt under uppvärmningen.

Missade även 10 första minuterna men direkt när jag klev in på Ekarvallen såg jag hur de kom en långboll som genast blev mycket farlig. Mariebo tryckte på hårt och hade väldigt fint spel, 1-3 tillslag och sen levererade de vidare bollen och tog ny yta. De sprang sönder oss helt enkelt, i alla fall så såg det ut så.

Efter 20 min kom första målet. Deras forward kommer i full fart mot mål och Ellen kommer ut men deras forward får med sig bollen och skjuter men en back räddar och den åker mitt ut i straffområdet igen och en ny Mariebo spelare skjuter och även det skottet räddas av en back vid andra stolpen men sen får de in den. 0-1 och det känns tungt.

0-2 kommer i 36:e min då jag missar en stor del av hur det gick till då jag hade dålig sikt. Men åter igen, ett tungt mål.

Mariebo behåller trycket och vi kämpar vidare. Vi går in i pausvila med 0-2 och spelare och tränare går in i omklädningsrummet och pratar.

Laget kommer ut och kör ringen innan start och ser mer taggade ut än vad de gjort under hela första halvleken. Domaren blåser igång och det ser bättre ut, vi får tryck och ett par farliga målchanser och matcher bjuder på hårt spel och mycket gnäll från Mariebo.

I 76:e minuten kommer deras forward i friläge. Jag anser att hon var offside men hon tar vara på läget och sätter 0-3. I de fallet var jag rädd att luften skulle gå ur oss helt men nej. Efter 2 min kommer Lisa springandes från halva planen i en j*vla fart och ingen av backarna får tag på henne och hon sätter säkert in vårt första mål. Oerhört snyggt!

Vi börjar spela bättre men det är ändå Mariebo som äger spelet. De spelar fortfarande med få tillslag och rör sig hela tiden. I 82:a minuten gör de mål på hörna och jag missar vad som händer för jag ser ingenting denna gången heller, 1-4.

När klockan slår 90 kommer Lisa i nästan samma läge som sist, springer ifrån deras backar och skjuter snyggt in 2-4.

Under hela matchen får vi jobba oerhört mycket och folk ser ovanligt tama ut. Inte alls samma glöd som förra matchen, lite Husqvarna-syndrom över matchen.

Siffrorna blev lite för stora då vi mer eller mindre ger bort mål till dom vilket vi inte får göra. Det känns segt att sitta och bena igenom denna förlusten när jag hellre hade velat skriva om en vinst. Vi får helt enkelt analysera matchen på måndag och ta reda på vad som är fel så vi inte upprepar samma misstag nästa match.

Så nu släpper vi denna förlust och vinner nästa gång på Ekarvallen!