Herr - 22 maj, Grebbestad hemma

2011-05-22 i Seniorlagens blogg / Herr

Då kom första trepoängaren i den "riktiga" hemmapremiären, fantastiskt efterlängtat och så rättvist.

Det var härligt att vara tillbaka på Ekarvallen, solen strålade och det märktes direkt att vi skulle bli svårslagna då vi tog tag i taktpinnen direkt och lät knappt  Grebbestad låna bollen första tio.

Efter en kvart kom de in i spelet lite mer men det var fortfarande vi som hade kontrollen och skapade chanser. I absolut sista sekunden av första halvlek fick vi in ledningsbollen efter ett långt inkast som Jocke höll sig framme på. Alla trodde dock att det blev 1-0 fem minuter tidigare då Rane vände bort sin försvarare och lade in bollen i bortre, men domaren hittade något ojust i situationen som ingen annan på Ekarvalllen kunde begripa (möjligen Grebbestadssupportrarna).

Andra halvlek fortsatte likt den första med klart övertag från vår sida och 2-0 kom i mitten av andra, även det  på en fast situation, denna gången en hörna där Kron träffades av Rehnbys klockrena inspel. Sedan kändes det som att vi kontrollerade matchen och borde gjort ett par mål till men Jimmy Kamperin i Grebbestads mål tog allt som träffade målramen.

Grebbestad fick lite olyckligt göra mål när det återstod en kvart på en låg hörna mot första stolpen som gick igenom en hel gröt av spelare innan den träffades av Agim Kastratis fot. Målet kändes väldigt onödigt då vi hade full kontroll och borde "dödat" matchen långt tidigare för man vet ju aldrig vad som kan hända, en snestuds på en hand eller liknande har ju hänt förut. Självklart var det Agim som gjorde målet, mycket kan sägas och tyckas om honom men han gjorde i varje fall mål.

Positivt är att vi är fortsatt heta på fasta situationer och att vi iu den här matchen dessutom skapade många målchanser i spelet, nästa steg är att förvalta dem för även om Kamperin i målet tog allt så var ju inte avsluten placerade vid stolproten direkt.

Detta var min sista bloggpost, nu lämnar jag över pennan till någon annan som får författa några rader inför kommande SIF match.