Headerbild

Dam - 27 maj, inför Norvalla borta

2011-05-27 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

På söndag är det återigen dags för match och vi möter Norvalla.

Norvalla ligger just nu under strecket på 4 p och har endast vunnit 1 match. Föga förvånande då jag trodde de skulle ligga i toppen och kämpa om seriesegern.

Norvalla är ett starkt lag som det har gått väldigt dåligt för i serien trots bra nyförvärv. Dom har oftast gjort mål tidigt i matcherna och tagit ledning flera gången men har nästan alltid släppt in mål i slutet, t.ex. Skepplanda matchen släppte de in i 87:e och mot Qviding släppte de in i 89:e minuten. Jag personligen vet inte särskilt mycket om laget då jag aldrig har sett dom spela, men vi har ändå lite koll tack vare vår målvaktstränare Örjan.

Något vi måste utnyttja är deras förlustsvit. Att förlora flera gånger i rad och såpass mycket som dom gjort gör att laget blir svajigt och det skapar en viss nervositet inom laget. Sen måste vi utnyttja att de släpper in sena mål för oftast har vi gjort mål i slutet av matcherna, så detta låter ganska bra på förhand.

De har ju förlorat 3 matcher och vi ska bättra på den siffran. Men för att göra det måste vi lira med tålamod, bra passningspel, rörelse och snack. Sen måste tjejerna även vara på tårna denna gången och inte låta sig springas sönder som sist.

Förhoppningsvis upprepar vi inte samma misstag som sist, även fast vi gjorde en hyfsad match, Mariebo sköt knappt 3 skott på mål och det är ju bra att vi höll nere den siffran i alla fall. Dock får vi sluta att ge bort mål till motståndarna för det klarar vi oss utan!

För om vi ser till förra året så är målskillnaden väldigt viktig! Vi ska inte behöva hjälpa motståndarna för att de ska göra mål. Vi får även hålla ett litet öga på Jennifer Thiel som alltid haft en tendens att göra mål på oss, då hon spelade i Skepplanda innan.

Inför matchen hoppas jag att tjejerna vilar ordentligt och äter mycket pasta så de har energi och har mycket spring i benen. De måste vara taggade från början och vara beredda på hårt spel och undvika dålig energi som lätt kan uppstå och omvandla den energin till något bra istället.

Tagga tjejer! Jag vill se 3 poäng på söndag!!