Headerbild

Dam - 30 maj, Norvalla borta

2011-05-30 i Seniorlagens blogg / Dam

Det blev ingen seger för oss denna helgen heller tyvärr, istället upprepade vi de tunga siffrorna 4-2.

I början av matchen kändes det som det skulle bli en väldigt jämn match, jag tippade att det skulle sluta lika eller att vi skulle göra ett mål sent i matchen och vinna. Men jag tippade fel.

Matchen var väldigt jämn och spel mot båda målen och Norvalla var närmast första målet men Emma gjorde en jätte räddning och tippade bollen över ribban. Bra prestation av Emma Johansson.

Matchen stod och vägde och det kunde mycket väl stått 0-1 efter att Lisa hamnat i ett farligt läge men turen var inte på vår sida denna dagen, som vi märkte av senare i matchen. Istället var det Norvalla som gjorde första målet efter att Maja fd. Vallenspelare fick nicka in bollen helt omarkerad. Efter det stod matchen återigen och vägde och Lisa var återigen nära att få in bollen men icke denna gången heller.

Norvalla tryckte på och spelet såg inte helt 100% ut på plan. När det bara var 1 minut kvar till halvlek får dom in ytterligare ett mål. Deras spelare hade kommit i djupet, rundade vår målvakt och placerade in 2-0. Minuten senare blåser domaren av.

När laget kommer ut på planen igen samlas de i ringen i väntan på att motståndarna ska komma ut och dom ser taggade ut, som ett nytt lag. Det ser bra ut när de står på planen och väntar på att domaren ska blåsa igång. Jag är förväntas full för att se om de kan lyckas vända på 2-0 underläget.

Domaren blåser igång och det börjar inte riktigt bra. Norvalla spelar runt och det ser inte alls ut att stämma de första minuterna. Minuterna går och vi håller tätt och vi anfaller, dock kommer vi upp med för lite folk och Lisa ser fruktansvärt ensam ut. Minuterna går och det står och hänger i matchen och i 62:a minuter får deras yttermittfältare som var väldigt duktig och snabb ett läge på kanten, avancerar in en bit i mitten och avlossar ett h**v**s skott in under ribban. Oerhört snyggt, en sån go lyckoträff som man inte kan upprepa igen. Och just i denna matchen så ska hon få den underbara träffen, just mot oss i denna matchen. Snacka om otur för oss.

I den 69:e minuten så bjuds vi i publiken på riktigt fint spel. Inblandade i målet är Linn Nilsson och Lisa Lindqvist. Det var små passningar emellan dom och det var så snyggt och det resulterade i ett snyggt mål av just Lisa Lindqvist. Det såg bra ut, det kändes som vi kunde ta ikapp det!

Men några minuter senare, i 72:a minuten för att vara exakt, så får dom en hörna som dom återigen gör mål på. Och det är av samma spelare som gjorde det snygga 3-0 målet. Det kändes oerhört surt och det står 4-1.

I den 76:e minuten får vi en frispark och det är flera spelare som går fram till bollen och diskuterar vem som ska ta den. Till sist blir det Lisa som tar den. Hon ställer sig vid bollen och klipper till och det ser ut som den ska gå in, men Nej! Den går i ribban men som tur är så är Linn Nilsson vaken och axlar in den i mål! Fruktansvärt underbart och det står 4-2. Det fanns tid kvar för att hinna göra två mål men vi är för få framåt fastän vi spelar med 3 backslinje och 2 forwards.

Matchen slutar 4-2 till Norvalla och det känns surt. Dom var inte överlägsna och siffrorna är alldeles för stora. Vi kunde lika gärna kunnat vinna matchen men nu hade vi inte turen på våran sida helt enkelt. Jag tror matchen hade sett annorlunda ut om vi fått in det första målet, då tror jag att vi hade vunnit matchen.

Jag lider med spelarna som kämpade matchen igenom, det borde resulterat annorlunda men det är inget som går att ändra på nu. Istället får vi ta och vinna på hemma plan i höst och då hoppas hoppas hoppas jag att jag ska kunna spela.