Headerbild

Herr - 5 juni, SIF hemma

2011-06-05 i Seniorlagens blogg / Herr

Det var upplagt för derbyfest, de yttre omständigheterna var perfekta (om än lite varmt). Det var 25-26 grader i luften och näst intill vindstilla.

Jag är som ni kanske förstår inte på mitt bästa humör när skriver den här matchrapporten, men jag ska ändå försöka göra ett gott försök. Vi hade bestämt redan innan matchen att vi skulle vara extremt aggressiva och det tyckte jag föll väl ut. Stenungsund blev tillbakapressade och när dom väl fick tag på bollen så blev det allt som oftast långbollar från Axelsson och kompani i Stenungsunds backlinje. Och när väl långbollarna kom upp mot Philip Hofvenström och hans namne Philip Andersson så hade dom inga som helst problem att vinna duellerna i luften.

Det var en chansfattig första halvlek där det är 2 stycken Stenungsundsavslut som sticker ut, Frick gör det han skall och räddar båda. Vi skapar väl ingenting framåt egentligen, någon enstaka målchans och det märks verkligen att det var ett ställningskrig ute på banan.

Kron och Jocke skötte mittfältet galant och herr Källander har väl inte haft så lite boll sen Palmemordet. På tal om Palme så gjorde Looptroop rockers en låt med en ganska oskön textrad som gick såhär: ”Jag sköt Palme, det var jag som sköt Palme och satte Christer i klistret”. Var de då de som sköt Palme? Nja, troligtvis inte.

När vi kom in i omklädningsrummet så var känslan bra, vi hade lyckats med det vi sa innan matchen. Att ligga tätt på dom och vara aggressiva. Vi var väl dock ganska överrens om att vi var tvungna att försöka skapa mera framåt. Vi var redo för andra halvlek och hade förhoppningar om 3 pinnar.

Andra halvlek speglade första halvlek, dvs det var kamp om varenda meter på banan. Stenungsund gjorde ett byte och det var Anton Holmberg som kom in. Anton som precis kommit tillbaka från Qviding om jag inte minns helt fel.  Stenungsunds ”tjongbollar” föll bättre ut när Anton kommit in och dem började sakta men säkert ta över matchen. 0-1 målet kommer i den 81 minuten efter en fantastisk prestation av Mardo (f.d. Vallenspelare) eller Dardo som Peter kallar honom.

0-1 i 81 minuten kändes väldigt tungt. Vi gnetar dock på och ska väl ha en straff som domaren dock blåser av för huvudskada. Lite sent kan tyckas och jag hävdar fortfarande att domaren gör fel. Om vi ska fokusera på domaren i några rader så startade han matchen med att berätta att han inte ville snacka med någon spelare överhuvudtaget med undantaget kaptenerna i de båda lagen. Vad som hände med det är sedan historia, det gick inte att föra en konversation med honom. Han hade väldigt många tveksamma beslut och jag vet inte riktigt vart han bor men där finns tydligen en regel att man inte får använda armarna för att hålla ifrån sig försvararna. Konstigt tyckte jag då det är regelrätt i resten av världen. Men inte i Stenungsund en sommardag i juni. Domaren får 1 av 5 pipor av mig.

0-2 kommer i en kontring för Stenungsund där Porse blir överkörd/mördad på mittplan. Spela vidare säger domaren, vet inte vad jag ska säga om det men tror att hela Stenungsund var rörande överens om att det skulle vara frispark, kanske även gult kort. Men han med pipan hade tydligen en annan åsikt (igen).

Jag vill inte säga att Sif vann rättvist men de är nog som min ”kloke” far sade igår. Ligger man i toppen av en serie så har man ett visst flyt och det föll ju väl ut för dem igår. Synd för oss men det är bara bryta ihop och komma igen. Serien är lång och det finns många poäng att kämpa för.

Tänkte avsluta med att plocka ut en spelare i varje lag som utmärkte sig lite extra. Philip Hofvenström i Vallens IF var extremt dominant i backlinjen och gjorde det utmärkt. Marcus Axelsson i Stenungsund som både slog dem längsta och dom högsta ”tjongbollarna”. Bra jobbat Mackan ;)

Ser redan fram emot nästa derby och då ska vi ha revansch.