Headerbild

Dam - 5 juni, Qviding hemma

2011-06-05 i Seniorlagens blogg / Dam

Jag skrev ju i förra inlägget att detta skulle bli en hård match i denna värmen och det hade jag verkligen rätt om. Man skulle även kunna kalla denna matchen för Hörnmatchen efter alla dessa hörnor som uppstod jämt och ständigt.

På uppvärmningen såg det bra ut, spelarna såg fokuserade ut och helt klart taggade för att spela match. Det såg väldigt bra ut trots det varma vädret. Det som var skillnaden till denna matchen var att flera spelare hade fått nya positioner, Linn Nilsson som varit en duktig mittback tog klivet upp som nr 10 medan Vic tog över hennes plats och Amanda Alfredsson blev ytterback och Jenny Strandberg tog klivet ner till innermitt tillsammans med Nathalie Linhem medan Sofi Holberg tagit steget ut som yttermittfältare. Utöver dom små ändringarna så såg det ut som vanligt.

När domaren blåste igång matchen var det full fart från början. Qviding var ett kvickt lag (som jag skrev i förra inlägget) och de hade en tjej, Amanda som är riktigt duktig. Hon var väldigt snabb och oerhört teknisk. Hon slank igenom flera gånger, hon var hal som en ål men våra duktiga backar och mittfältare fick stopp på henne flera gånger.

I andra minuten får vi en av miljoner hörnor emot oss och de gör mål. Det kändes inte rättvist, det kändes ju som om matchen inte ens kommit igång när de fick in det målet. Efter det letar vi gång på gång efter att få gjort vårt första mål men vi får inte dit den. Jag såg inte många skott denna matchen heller och det är ju lite synd, vi har flera duktiga skottare i vårt lag. Eftersom det var full fart framåt hela tiden hade Qviding många gånger flera giftiga målchanser men Ellen ”Muren” Johansson höll tätt där bak. Hon var riktigt riktigt riktigt duktig och gjorde massvis med räddningar, bl.a en redigt bra fotparad, en tippning över ribban och flera limningar. Det såg väldigt stabilt ut och det gjorde att man kände sig avslappnad med en mur där bak.

Första halvlek slutar 0-1 till dom och laget går in i halvlek för att komma undan den gassande solen. Flera spelare hade sprungit något kopiöst mycket och man förvånas över hur dom orkar ibland. Första halvleken bjöd på mycket närkamper, flera individ prestationer och många hörnor. Efter denna matchen borde vi vara experter på att få undan hörnor ;-)

Domaren blåser igång matchen och vi har flera anfall framåt som även dom har men återigen står Ellen ”Muren” Johansson i vägen eller så löser våra backar det finemang. Alla backar jobbade riktigt bra och dom avvärjde flera farliga lägen. Mittfältarna jobbade och slet något enormt och forwardsen jobbade på dom lägena dom fick.

Vi är nära flera gången med bl.a två farliga nickar som tyvärr deras målvakt räddade. Under hela matchen får vi se på många hårda närkamper och två gula kort på två av våra spelare. Det hade ju inte varit fel om några i deras lag fått ett par men men, nu blev det inte så. Matchen börjar lida mot sitt slut och vi satsar full fart framåt. Vi flyttar upp flera spelare och ibland hade vi bara en back kvar. Något så frustrerande var när Qviding slugt nog drog ut på tiden utan att få tillsägelser från domaren. Fast det skulle bara drabba dom själva senare i matchen. Efter att ha haft massvis med chanser såg det hyfsat kört ut och det såg ut som vi skulle gå en tung förlust till mötes, men ikke!

I absolut sista minuten skjuter Jenny Strandberg och vem styr inte in den då? Jo, Malin Gustavson och gud vilket glädjerus! Vi på bänken och spelare blev helt överlyckliga. Ett underbart mål och hur rättvist som helst! Minuten senare blåser domaren av och det känns som en vinst medan Qviding spelarna ser oerhört besvikna ut.

En oerhört go poäng får vi med oss idag och det känns som en vinst. Förra året hade vi nästan alltid otur, vi var som Qviding, fick in mål i slutet och förlorade. Men det har vänt, nu är det vi som får med oss det och det känns gött! Det känns bra att det går vårat håll och vi kunde mycket väl vunnit idag. Nu njuter vi av denna förtjänta poängen och börjar fokusera mot nästa tuffa match!

PS. Grattis till Lisa Lindqvist som leder skytteligan, grym är du! DS.