Headerbild

Dam - 13 juni, Jitex borta

2011-06-13 i Seniorlagens blogg / Dam

Tyvärr fick vi inte med oss några poäng mot Jitex och hamnade tyvärr under strecket med 1 poängs skillnad under Norvalla.

Vi kom fram till ett soligt Åbyvallen och förutsättningarna såg bra ut. Laget såg ungefär ut som sist mot Qvidigt men 2 av våra ordinarie backar saknades så Frida Olofsson fick ta mittbacks platsen bredvid Linn Nilsson vilket hon gjorde grymt bra och Malin tog plats som nr 10 bakom Lisa. På uppvärmningen var det fokuserat som det har sett ut dom senaste matcherna och dom såg taggade ut.

När domaren blåste igång var det full fart från början och jag tror laget fick känna på skillnaden. Jitex spelade bollen mycket och hade flera snabba spelare. Bl.a deras mittbackar som var riktigt duktiga. Jitex gick alltid in med kropp före och tog bollen och det gjorde dom bra. När det hade gått några minuter sköt en av deras spelare långt utifrån och satte ribban och bollen studsade ner på linjen. Riktigt fin prestation och det var inte långt ifrån att den kunde gått in. Alla blev nog ganska paffa av den situationen för det kom från ingen stans. Att skjuta lönar sig.

Efter 13 minuter hittar en av Jitexs duktiga mittfältare deras forward i straffområdet genom en snygg genomskärare och deras forward gör inga misstag och sätter snyggt in 1-0.

Matchen fortsätter och vi har flera farliga lägen att kvittera och faktiskt ta ledningen. Men turen är inte på vår sida denna matchen och bollen letar sig inte in. Matchen är jämn resten av halvleken och det är mycket kamp. Inte för att gnälla på domaren och så men jag var inte medveten om att man fick använda armarna när man spelade... Måste vara en ny regel dom hittat på inför denna matchen..
Utöver det gjorde domaren en bra match.

Domaren blåser igång matchen och det är ganska mycket tjong från vår sida vilket gör att vi inte får fast bollen uppe på deras planhalva särskilt länge men vi skapar ändå farliga chanser. Alla sliter för varandra och det är mycket närkamper. 10 minuter in i halvleken gör Jitex 2-0 och det känns inte riktigt rättvist. Efter 2-0 målet lyfter sig laget och det ser genast bättre ut.

Det enda som saknas är det j*vla målet. Matchen fortsätter och vi får knappt några frisparkar med oss, vi får nästan bara emot oss hela tiden. När det är matchminut 83 gör dom 3-0 efter att vi inte riktigt fått bort bollen ordentligt. Sista 7 minuterna är vi riktigt nära och Lisa fintade förbi målvakten men tyvärr har deras mittbackar hunnit täcka upp för målvakten och rensar vid linjen. Matchen slutar 3-0 till Jitex.

Trots att vi förlorade med 3-0 gjorde laget en mycket väl godkänd match. Det är som sagt inte lätt att möta ett lag med ett flertal allsvenska spelare. Dom är snabbare och starkare men jag tror att vi lär ta poäng mot dom på hösten för vi var inte långt ifrån deras nivå. Vi får ta med oss allt bra från matchen och ta med det till nästa match mot Derome. För nu har Derome tappat poäng det senaste och vi har goda chanser att ta poäng. 3 poäng och vi ligger 5a.