Headerbild

Dam - 17 juni, inför Derome hemma

2011-06-17 i Seniorlagens blogg / Dam

I morgon är det dags för sista seriematchen för vårsäsongen och laget möter Derome.

I inledningen av vårsäsongen gick det spikrakt uppåt för Derome. Dom vann sina första 4 matcher ganska övertygande, bl.a i sin första match där dom vann mot Husqvarna med 6-0. Vi hade ju väldigt svårt med Husqvarna om man ser tillbaka till den matchen, usch.

Men efter dom 4 segrarna kom Torslanda och tog 3 poäng på deras hemmaplan och efter det har dom förlorat. Dom har förlorat mot Jitex, Qviding och Norvalla som är bra lag i sig.

Jag vet knappt något om Derome eftersom jag aldrig har sett dom spela. Det enda jag vet om dom är det som resultaten visat. Men det är garanterat ett bra lag som dock verkar ha hamnat i en svacka nu. Något vi får se upp med är deras målspruta Amanda Harlin som leder skytteligan på 9 mål.

Om man ser till dom senaste resultaten är det inte alls omöjligt att ta 3 poäng av Derome. Faktum är att vi är lite tvungna att ta 3 poäng för att komma undan strecket. 3 poäng och vi hamnar på mer eller mindre runt 5e plats. Det beror ju också på hur det går i dom andra matcherna och jag tror Husqvarna lär förlora mot Jitex. Så då får vi i alla fall Husqvarna under oss om vi vinner. Men vi får se, serien svänger.

Om man ser till träningarna så har jag börjat se fler skott långt utifrån och flera skott har resulterat i snygga mål. Så jag hoppas dom tar med sig det från träningarna och får med det i matchen så lär vi garanterat få se ett par snygga mål. För det är vi kapabla till.

Laget måste även ta fram fighting-viljan som dom hade mot Qviding för det var mycket imponerande att se laget kämpa till sig en poäng. Dessutom måste vi rulla boll och fokusera på vårat spel så vi inte ödslar energi på något annat. Sen blir det spännande att se vad för lag Dan ”Danne” Brännehed tar fram till denna matchen då det kommer till spelare.

Jag tror det kommer bli en bra och underhållande match och vi lär säkert få se ett par mål. Och detta är näst sista inlägget för mig så jag tackar för mig nu, Tack!

Hoppas vi ses på Ekarvallen klockan 13.00 imorgon!