Headerbild

Dam - 6 augusti, Derome borta

2011-08-07 i Seniorlagens blogg / Dam

Då var det min tur att blogga lite om gårdagens kämparinsats ... Malin Gustavson är mitt namn och jag har spelat i Vallen sen jag var 6 år. Det var min granne som tog med mig på min första fotbollsträning och sen dess har jag varit fast. Nog om mig och åt

Vi var framme i Varberg tidigt och hade gott om tid innan matchstart. I omklädningsrummet spelades Chris Medina - What are words och för er som inte vet vad det är för låt så är det inget man blir taggad av direkt, tvärt om, gråtfärdig. Det kanske bara var bra, för vi blev inte övertaggade, man kan ju lätt bli det om man har för gott om tid på sig innan matchen.

Startuppställningen igår var följande (från höger): Målv Emma J, Vic, Jenny L, Linn, Sofi, Sandra N, Nathalie, Jenny S, Hanna, Sandra W, Lisa. På bänken satt: Victoria S, Emma B, Rebecka och jag. Laget verkade taggat och spelet innan matchen var bra, till och med snacket.

Med tanke på hur det gick sist vi mötte Derome så var laget lite nervöst, med all rätt. Vi visste att dom skulle försöka ta sig runt på vänsterkanten vilket de också gjorde. Deras lagkapten och VY skadade sig tidigt i matchen och kunde inte spela vidare. Efter det kändes det som att vi kunde ta över lite och bara efter några minuter så gör Lisa 1-0, via en långboll från Sofi. Mycket stiligt. Lisa liksom utmanar deras målvakt och går runt henne och lägger in den. Skönt!

Inte slappna av nu tjejer! Derome tar över matchen lite och när det gått 30 minuter in på första halvlek så blir en Deromespelare fri och sätter galopp mot vårt mål, Emma kutar ut för att ta bort bollen men oturligt så springer Deromespelaren på Emmas fot och det blir en frilägesutvisning. Innan matchen så kom Christer fram till mig och sa att vi idag inte hade tagit med någon målvaktsreserv, så om det mot all förmodan skulle hända något, men bara om... så kanske jag skulle kunna tänka mig att stå?!

Visst, inga problem. Mycket riktigt, så fick det bli. På med målvaktströjan och hjärtat höll på att slå sig ut genom bröstkorgen. Hjälp! Tur att han förvarnade mig i allafall.

Strax innan paus så gör Derome 1-1, ett skott utifrån som jag släpper en retur på. Returen går rakt till en Deromespelare som kommer med fart och lägger in den.

I pausen så pratar vi om att vi skall köra på med vårt spel, kämpa ännu hårdare eftersom vi nu är en tjej mindre på planen. Vi skall kämpa för en spelare till.
Vi släpper högerkanten och Nathalie får gå ut och täcka upp där. I andra halvlek går vi in och ger verkligen allt på alla positioner, kämpar för varandra. Det var grymt att stå där bak i målet och se hur alla offrade sig och sprang. De har några chanser men vi släpper inte igenom mycket.. De missade till exempel ett friläge där hon lägger bollen utanför målet.

Vi fortsätter att slita och efter 50 minuter gör Lisa sitt andra mål för dagen. 2-1 och återigen Sofi som står för assisten. Målet blev efter en hörna där de får inte i väg bollen.

Slutet på matchen var en ren kamp, dom tryckte på lite igen och en av deras viktigaste spelare Moa, drar i väg ett skott som går strax utanför bortre stolpen. Pjuh!

Vårt nyförvärv Rebecka gör debut i div 2, riktigt kul att se. Snabb och teknisk tjej. Även grymt att se Winkler slita, synd att du inte är hemma och spelar med oss året om!

Jag står mest och önskar att domaren skall blåsa av matchen och när han väl gör det kändes det väldigt bra, jag var fortfarande skakig.

Det kändes typ som att klarar vi att slå Derome med 2-1, 10 spelare på planen och med mig i mål så klarar vi fasen vad som helst! Nu kör vi brudar!! Bra start på del två av serien.

Inför nästa match har vi två avstängda spelare, Jenny L som drog på sig ett gult kort i matchen (därav hennes tredje) och Emma J, rött.

På lördag blir det synd om Jitex för nu är vi på G.