2011-08-08 i Seniorlagens blogg / Herr

Då bloggkungen och tillika lagkapten Patrik Larsson tagit semester mitt i säsong (no further comments) fick jag på mig att skriva ett par rader från söndagsmatchen mot Strömstad.

Vi anlände till Strömstad i som vanligt god tid innan matchstart (trots sen ankomsten av tränarduon till samlingen eller var det övrigas klockor som gick fel?), gräsmattan på Strömsvallen såg grön och fantastiskt fin ut men den höll tydligen inte för spel pga allt regnande som varit tidigare på dagen så det fick bli konstgräs.

Förutsättningarna för match kunde varit bättre, konstgräset såg mjukt och inbjudande ut men var dessvärre lika strävt som en dörrmatta. Strömsvallen ligger förmodligen på Strömstads högsta punkt vilket gjorde att det friskade på ganska rejält.

Vi valde att starta med stormen mot oss lyckades behärska vinden bra och det kändes som vi hade kontroll på matchen, det svåraste var att få bollen att ligga still på fasta situationer. Defensiven var som vanligt superb, deras farligaste möjligheter i första var ett par luriga långskott som vinden skruvade till.

10 minuter in i andra halvlek fick vi en frispark till höger om deras straffområde, de flesta tänkte nog att Matte skulle lägga in den framför mål men han spelade snett inåt bakåt mot straffområdeslinjen där vårt senaste nyförvärv från Upphärad Peter [Pege] Gustavsson laddade med högerdojan och lade in den i målvaktens vänstra kryss, grymt läckert.

Philip H, lagkapten för dagen, fick gå av strax efter vårt mål samtidigt tog Strömstad över allt mer och vi fick allt svårare att få ngt ordnat spel. Kort efter Philips uttåg kvitterade även Strömstad efter ett effektivt passningsspel fram till ett friläge, skott och stolpe in. Strömstad tog därefter över taktpinnen men de lyckades inte skapa några fler heta chanser utan det slutade 1-1. Sett till spel och chanser var nog 1-1 ett rättvist resultat men det känns ändå som en besvikelse då vi kan betydligt bättre.

Återigen gör vi mål på en fast situation vilket är starkt men vi producerar på tok för lite framåt. I halvlek pratade vi om att skjuta så fort möjlighet ges då vind och sol skulle göra det svårt för Strömstads målvakt, men jag tror att förutom målet så lyckades vi endast få iväg två skott mot mål..

Nu tar vi nya tag och laddar för en bra träningsvecka inför helgens match mot Ed, för egen del blir det en rehab vecka då jag fick en härlig kaka i sista spelminuten i Strömstadsmatchen och då var det ingen kladdkaka utan en saftig lårkaka.