Headerbild

Dam - 12 augusti, inför Jitex hemma

2011-08-12 i Seniorlagens blogg / Dam

Nu har det blivit snurrigt i bloggvärlden och jag (Andrea) fick äran att skriva det här inlägget. Imorgon är det dags för andra matchen i serien och första matchen på hemmaplan denna höstsäsongen. Och det är Jitex som kommer och gästar Ekarvallen.

På vårsäsongen när vi mötte Jitex visste vi att det skulle bli en jobbig match och det blev det. Vi förlorade med 3-0 men vi stod emot bra. Fastän siffrorna blev lite stora så speglar det inte matchen ett dugg. Vi hade flera chanser att göra mål på men bollen ville inte leta sig in bland nätmaskorna.

Det jag kommer ihåg mest från matchen i våras är bl.a deras duktiga mittbackspar. Dom var oerhört stabila, snabba, starka och läste spelet väldigt bra. Våra anfallare hade det kämpigt mot dom.

Jitex överlag är ett bra lag men dom hade en svag punkt och det var deras ytterbackar. Dom var inte lika stabila och snabba och vi kom runt fint flera gånger. En annan sak som stod ut i matchen i våras var deras mittfältare som var väldigt starka och bra på huvudet och vann många närkamper i mittfältet.

Dessutom hade dom många med i anfallet medan vi hade det lite kämpigare på den delen. Vi körde mycket långbollar på Lisa som blev lite för ensam och bollen kom tillbaka ganska snabbt vilket gjorde att vi inte alltid fick fram folk i god tid för att hjälpa Lisa.

Inför denna matchen har vi Jenny Lindberg avstängd samt Emma Johansson, så Ellen Johansson tar plats mellan stolparna. Denna matchen kommer bli minst lika hård som i våras om inte hårdare. Båda lagen har en vinst i ryggen och båda lagen är hungriga på mer poäng. Men vi ska gå ut och köra järnet och vinna!

Om Husqvarna lyckades vinna i våras så kan vi det med. Vi var som sagt inte alltför långt borta förra matchen och vi har mycket god chans att vinna denna.

Tjejerna får ha samma vilja som dom hade förra matchen och minst lika mycket spring i benen om vi skall vinna. Jag hoppas på att tjejerna bjuder på hårt motstånd och skickar hem Jitex med en förlust i bagaget.

Så ta ert pick och pack och kolla fotboll på Ekarvallen. Matchen börjar klockan 13.00 prick och därefter spelar herrlaget. Hoppas på 6 poäng för Vallen imon! ;-)