Headerbild

Dam - 13 augusti, Jitex hemma

2011-08-13 i Seniorlagens blogg / Dam

Perfekt fotbollsväder och enligt Danne var det inte för kallt och inte för varmt. Allt var som upplagt för seger ..

Vi fick veta innan matchen att Jitex inte hade samma lag som sist .. De var ett ungt Jitex, med fanns tjejer födda 1997 så de var inte ett lika tungt lag som sist. I mål hade de sin fystränare och de saknades även andra viktiga spelare i startuppställningen. Det hade öppnat en stor chans för oss att vinna matchen. Men man skall aldrig underskatta ett topplag och även om de saknade stora spelare så skulle de som spela ge precis allt. Vi går ut med respekt och det är grymt viktigt. Vi slappnar inte av ..

Jitex tryckte på i början men vi var fysiskt starkare än många av de, vi gick in i närkamperna och vann boll. Vi hade väldigt många fina chanser i början utav matchen på bland annat hörnor. Vi spelade oss även upp i banan med väggspel längs med kanterna och sedan inlägg, men det var svårt att få in bollen när deras målvakt spelade långt ut.

Jitex hade också några farliga chanser och det var väldigt nervöst att sitta på bänken och kolla på. Men det var inte Jitex som gjorde mål i denna matchen utan det var vi. Efter 34 minuter var det dags, de börjar med att Nathalie får bollen i mitten och lägger en lång boll upp mot Jenny S som nickskarvar vidare den till Winkler, som gör en vändning och ligger typ ner och skjuter in bollen i mål. Underbara 1-0 och Nea ryser så hennes ben blir alldeles knottriga ! Svårt att minnas exakt hur det var, men mål var det i illafall och det är ju det viktigaste.

Innan paus har Jitex ytterligare några farliga chanser men första halvlek slutar 1-0.

I pausen pratade laget om att fortsätta kämpa och inte slappna av, vara med från start. Skjuta mer för deras målvakt var så långt ut, det skulle pressa tillbaka henne i målet. Vara nära motståndarna och visa att vi var där, stressa de för om de fick vända upp var de farliga i omställningarna. Vi bytte även hörntaktik men den är hemlig !

Andra halvlek, vi fortsätter kämpa som ett lag. Inget "Deromepladask" här inte ! Jitex lägger mer långbollar i andra halvlek på sin snabba anfallare men backlinjen står upp bra. I många fall nickar vi även bort mycket långt som kommer. Jitex spelarna peppar varandra och säger att Vallen är trötta, det var snarare tvärt om. Många pigga ben idag. Mål nummer två kommer efter 75 minuter då det kommer en långboll från mitten som Lisa och deras målvakt sätter fart mot, Lisa är ju så klart snabbare och petar den runt henne och lägger in den. MÅL !

15 minuter kvar och vi fortsätter framåt och packar ihop oss i försvar. Lättnad lättnad och stor glädje när domarn blåser av och matchen är slut.