Headerbild

Dam - 20 augusti, Qviding borta

2011-08-20 i Seniorlagens blogg / Dam

Det är svårt att inleda detta blogginlägg. Det känns tungt och jag har egentligen inte så jätte mycket att säga om matchen men jag får berätta om Qvidings match.. för det var just vad det var.

I våras tog Qviding ledning i andra minuten och dom gjorde exakt likadant denna matchen också. Vi hade varit på deras planhalva den första minuten och haft ett par inkast där uppe. Men efter en kontring slår dom ett inlägg från höger och deras spelare får ostört sätta in den i mål. Oj vilken chock och vilket onödigt mål.

Efter det målet förväntar man sig att laget ska vakna upp och köra på men det är Qviding som är snäppet mer taggade och trycker på ännu mer och har fint spel. Vi jagar och jagar och försöker få tag i bollen men det är individen som jagar och inte laget som jagar. Efter 9 minuter kommer deras andra mål och det är flera huvuden som ser ut att börja hänga en aning.

Men efter det målet börjar vi få några anfall men det spelas ofta på samma kant hela tiden och det är inte ofta vi byter sida. Dessutom är det många som kör själva och använder många tillslag istället för att köra Qvidings spel och köra 1-2 tillslag och röra på sig. Det var något Qviding var väldigt bra på och dom utmanade när lägena fanns. Dom hade alltid ett alternativ och det var något vi ibland saknade.

När klockan stod på 22 minuter kom deras 3-0 mål och då började tankarna snurra i huvudet  bland annat den här tanken ”vad är det som händer?”.

Halvleken känns oerhört lång och man sitter och väntar på halvtidspausen men istället kommer deras 4-0 mål och då hade det gått 6 minuter från deras 3-0 mål. Åter igen går det 6 minuter och då kommer deras 5-0 mål och då känns det riktigt tungt och man hoppas att det inte ska rusa iväg ytterligare. Men i 41a minuten gör dom 6-0 och mannen i speakern går mig på nerverna med låten som dom spelade efter varje mål. Domaren blåser av första halvlek och usch vad det inte såg bra ut från vår sida.

Undra vad för tankar som åker runt i spelarna efter en sån här halvlek. Jag sitter och hoppas att inga fler mål ska bli gjorda. När laget kommer ut på plan igen är det flera ändringar som skett och fler som ska ske. Bland annat blev det målvaktsbyte och Ellen fick ta plats mellan stolparna.

Matchen blåses igång och Qviding kör på som innan medan vi försöker stå emot och köra vårat spel. Det funkar någorlunda bra och vi har små lägen men det är inte tillräckligt bra.

Ellen gör det bra i målet och räddar ett antal bollar men i 60e minuten lyckas Qviding få hål på Ellen och den irriterande låten spelas igen... Det hinner gå hela 13 minuter innan nästa mål kommer och det är Qviding igen som gör mål igen och det står hela 8-0 (!) till Qviding.

Det är ingen rolig match att kolla på för oss supportrar i Vallen men Qviding njöt av matchen. Och med all rätt, dom var bra medan vi inte var det.

Men matchen slutar inte 8-0 utan vi får in ett tröst mål signerat Hanna Aulin. Hon är bra med när Qvidings målvakt fumlar med bollen som förutom det inte haft mycket att göra. Men när vi väl gör mål så kommer inte den irriterande låten... av någon anledning.

Matchen slutar som sagt med blytunga 8-1 och det är svårt att säga vad som var fel. I och med att det inte var samma Vallen som jag sett innan. Jag vet att dom kan såå mycket bättre men Qviding var ett antal nummer för stora för oss. Det rann iväg en aning och vi borde ha hållit ner siffrorna men det var något som inte stämde för oss idag. Och det är även misstag från vår egen sida som ställer till det som gör att Qviding får onödigt många fler mål.

Men det är bara att bryta ihop och komma igen inför nästa match. Det blir intressant att få höra spelarnas synvinkel från matchen och även tränarnas.