Headerbild

Dam - 28 augusti, Norvalla hemma

2011-08-28 i Seniorlagens blogg / Dam

När jag kom fram till Ekarvallen idag såg planen helt okej ut från håll, det var en lerpöl precis vid mittcirkeln men annars såg den helt okej ut. Trodde jag. När domaren blåser igång matchen är det fullt ös från början och då ser man när spelarna springe

Innan klockan slagit en minut på resultattavlan offrar sig Jenny Strandberg för bollen och hamnar rakt i lerpölen och publiken skrattar förtjust. Sekunder senare är det fler Vallen spelare som offrar sig och hamnar i diverse vattenpölar och lerpöl. Vi visar vilka det är som vill vinna och offrar oss för varandra hela tiden och är där för varandra i varje läge.

Det är ett taggat Vallen på planen och det märker Norvalla av. Norvalla får inte ut sitt spel riktigt och deras anfall stoppas ibland av vattenpölar eller av vårt otroligt duktiga försvar denna matchen. Klimpen och Linn bildar ett riktigt bra mittbackspar och är på Maja direkt och skaver henne i hälarna. Om det blev så att bollen slank igenom ändå så var det storspelande Ellen som var i vägen varje gång.

Norvalla hade förtvivlat svårt att göra mål men det hade även vi. Vi hade flertalet chanser där vi kunde tagit ledningen tidigt och ledat med 2 eller 3-0 i halvlek. Men bollen letade sig helt enkelt inte in bakom Norvallas målvakt.

Vi fortsätter spela på den vattenblöta planen och ibland ställer den till det och ibland är det en hjälpande hand för oss och för Norvalla och vi fortsatte kämpa och bjöd på fint spel flera gånger. Det var fruktansvärt skönt att se laget kämpa för sina 3 poäng och gjorde allt för att vinna. För det var enda alternativet, vinna!

Domaren blåser av matchen och spelarna går in i omklädningsrummet. Vi på kanten är nervösa nu när Norvalla ska få medvind och vi motvind. Vi hoppades att laget skulle få knoppat in ett mål i första halvleken eftersom vi var värda det. Laget kommer fokuserat ut från omklädningsrummet och domaren blåser igång matchen.

Det hinner gå knappa 2 minuter och Malin klipper till med ett högerskott i mål! Jag hör hur alla jublar och är alldeles överlyckliga. Jag missade det tyvärr.. Jag hade fått en ny kompis som snodde min uppmärksamhet. En mycket söt och stor newfoundland hund.

Trots att det var mål var ju matchen absolut inte slut, nej det skulle vara ca 47-48 min kvar innan halvleken var slut. Båda lagen trycker på mot vardera mål och vi fortsätter kämpa på samma vis och Ellen gör det super bra i målet. Hon gör flera kvalificerade räddningar och spelare ramlar här och var efter tacklingar och pga att det är halt. I 56e minuten händer något som retade upp MÅNGA på sidan och även mig. Jag anser att det var riktigt onödigt gjort. Vår ex Vallenspelare fortsätter sin löpning fastän den inte hade behövts och Ellen blir olyckligt knockad i huvudet. Ellen går ut och Emma tar plats mellan stolparna. Emma hinner inte stå länge förrän Ellen visar klartecken för spel och tar plats mellan stolparna igen. Hon fortsätter där hon slutade, hon fortsätter med sina underbara räddningar.

Vi får många hörnor emot oss och det är läskigt att kolla på. Min vinkel var inte rolig att ha då det såg ut som att bollen gick in gång på gång.. Norvalla börjar bli uppretade och visar frustration och drar på sig ett gult kort. Visserligen blir några av våra spelare irriterade men vi håller oss lugna och kör på schysta tacklingar. När klockan börjar dra sig upp mot 80 är det riktigt jobbigt att stå vid sidlinjen. Norvalla börjar anfalla allt mer och var nära flera gånger om MEN Ellen var återigen i vägen. Norvalla trycker på och trycker på och vi står emot. Domaren blåser av matchen och GUUUUUUD VAD SKÖÖNT! 3 viktiga poäng och en underbart välförtjänt och go seger!

Om man summerar denna matchen så gjorde hela laget ett jätte hästjobb och alla förtjänar buketter efter sitt hårda slit. Anfallarna var bra, mittfältet, backarna och minst och inte sist målvakten var riktigt bra! Det var svårt att spela boll fullt ut pga att planen var blöt men vi gjorde det bästa av situationen och hade ett fint passningsspel ändå.

Det är klart att vi kunde ha vunnit med mer men 1-0 är bättre än ingenting! Det var länge sen jag var såhär nervös när jag kollade match! Laget har alltid en tendens att göra det nervöst för oss åskådare. Jag hade hjärtklappning och höll på dö rent ut sagt. Även Wettergren såg ut att ha det jobbigt vid sidan ;-)

3 oerhört viktiga och välförtjänta poäng och nu är det bara att fortsätta på detta spåret och ha exakt samma vilja för poäng inför kommande matcher.