Headerbild

Herr - 31 augusti, Grebbestad borta / inför Kunghamn hemma

2011-08-31 i Seniorlagens blogg / Herr

Sent omsider så var det dags för ett nytt inlägg här på Vallens Ifs hemsida. Idag så hade jag tänkt att jag skulle gå igenom matchen i lördags samt en snabb genomgång av vad som komma skall i helgen.

Det var Grebbestad som vi stod öga mot öga mot i lördags. Jag körde upp till matchen i vanlig ordning och det lirades kanonmusik i bilen. För er som aldrig har lyssnat på Manu Chao bör omgående slå på spotify. Det är en slags spansk kannibalmusik i extremt högt tempo. Perfekt uppladdningsmusik. Skulle man ha till vana att lyssna på den här gruppen dagligen så skulle man antingen ha konstant huvudvärk eller så skulle man bli helt dum i huvudet, men till match funkar det alltså. Men nog om det.

Vi kom fram till Grebbestad i god tid och väl där så ser vi att det är bara att dra på sig blåstället för planen va grisig. Alla var taggade till tusen och var redo att offra sin själ för tre välbehövliga poäng.

Det var ett norskt domarteam och vid slantsinglingen så förstod jag inte ett enda ord av vad han sa, jag bara log och nickade. Jag vann slantsinglingen som vanligt och här kommer ett tips, ta alltid klave.. Vart han fått den svenska kronan ifrån förtäljer inte historien men det sägs att Ica Nära i Grebbestad blev länsat på enkronor samma dag.

Matchen startar i ett bra tempo där vi styr spelet och äger mycket boll. Vi skapar en del goa lägen och om jag ska vara ödmjuk så ska vi leda med minst 2-0 i paus. Jag med flera bränner solklara målchanser på hörnor. PG levererar kanoninlägg efter kanoninlägg men bolljäveln vill inte in. Vi är ändå ganska nöjda efter första halvlek men ger oss fan på att vi ska ha med oss tre poäng hem. 

Andra halvlek hinner knappt börja innan Porse knäpper dit 1-0 i målvaktens högra hörn.

Islossning tänkte jag och helt omedvetet så började tankarna fara åt något annat håll för efter målet så var det Grebbestad som tog över taktpinnen. Vi kämpar och kämpar men vi får inte fast bollen och det mesta handlar om motståndarlaget i andra halvlek. Dom spelar fint passningsspel och hittar väldiga ytor på våran planhalva, spelskickliga som dom är så kommer dom även fram till en del målchanser. Vilket skulle visa sig vara lönlöst då vi hade ställt upp med våran alldeles egna supermålvakt Mikael Frick. Han tog allt, han var helt sanslöst bra och gjorde flera världsklassräddningar. Jag skulle vilja jämföra honom med Arsenal’s gamle stormålvakt David Seaman. Inte  på utseendet (tacka gud för det) men allting annat.

Vi får med oss tre poäng och det är de viktigaste en sån här match.

Om vi ska ta lite om matchen på lördag också så är det ett segersuget lag vi ställer på banan och vi har en revansch att uthämta..

Det kommer att krävas samma kämpaglöd som senast och det är vi alla beredda på att visa.

Tänker inte orda mer om motståndet nu och har ni inte redan slutat läsa så håller ni väl på att avlida nu. Så tack för mig och så hoppas jag att vi ses på lördag.

Peace
Putte