Headerbild

Dam - 3 september, inför Mariebo borta

2011-09-03 i Seniorlagens blogg / Dam

När vi mötte Mariebo i våras var det inte en av våra bättre matcher. Jag minns att jag skrev att laget hade ”husqvarna syndromet” och om vi minns till just den matchen var det inget vidare från vår sida.

Vi var med andra ord inte så super bra mot Mariebo heller. Vi förlorade med 2-4 och jag minns att Mariebo var en aning osportsliga. Det var mycket gnäll och dom visste inte riktigt hur det gick till om någon hade skadat sig.. Om jag minns rätt så fick deras mittback, som förövrigt är väldigt lång, rött kort efter att ha gjort en dum satsning inklusive tjatat till sig ett gult kort till.

Mariebo spelade ett hyfsat bra spel, dom använde få tillslag och sprang väldigt mycket. Dom var väldigt jämna allihop i laget och ingen stod ut i mängden.

Vi kommer ställa upp med samma lag som sist och det gick ju mycket bra. Det laget ska tänka på är att köra på precis som förra matchen så kommer dom definitivt inte förlora.

För den pressen och sammanhållningen som laget hade var beundransvärt bra och så länge dom håller ihop så rinner varken siffrorna iväg eller mål in. Sen hoppas vi även att Ellen har en kanondag i målet denna matchen med.

Vad jag hört från andra motståndare ska man satsa mot just deras långa mittback och pressa på henne för hon blir så fruktansvärt osäker och tabbar sig. Hon jobbar inte riktigt bra under press så det gäller att laget är på som illrar.

Sen så är det fortfarande inte så jätte mycket skott utifrån så det kan ju vara lägligt att börja skjuta denna matchen och göra mål utifrån.

Heja Vallen, lös 3 p!