Headerbild

Dam - 14 september, Frisco hemma

2011-09-14 i Seniorlagens blogg / Dam

I helgen mötte vi ju Friscopojkarna och vi spelade ihop 3 poäng. Anledningen till att jag skriver så här sent är för att i söndags, hade jag knappt något minne av matchen förutom Sofis mål, eftersom det stod ut mest under matchen eftersom det var så snygg

Så jag har väntat och väntat på att små flashbacks om matchen men det har knappt kommit några. Därför bestämde jag mig att vänta till måndagen och höra vad laget hade att säga men.. jag hade somnat och missade hela träningen, så det sket sig. Så därför kör jag på det lilla jag har kvar.

När domaren blåste igång matchen tyckte jag att matchen var relativt lik matchen i våras. Dom kom med anfall på kanterna och slog bollen snett inåt bakåt men dom hade aldrig någon där för att förgylla deras lägen. Så istället blev det att vi fick tag i den och kunde börja anfalla. Vi hade fina anfall men när vi väl kom fram blev det ofta att vi sköt på deras lilla målvakt.

Men efter 18 spel minuter hittar Lisa nätet och äntligen fick hon gjort sitt mål! När det gått ca 4 minuter till får vi en frispark en bit nedanför mittcirkeln och Sofi lägger upp bollen och tar ett par steg bakåt. Muren justeras och domaren ger klartecken. Sofi slår elegant in bollen över målvakten och in i mål! Det var riktigt snyggt och det var helt rättvist.

Efter det spelades matchen bara på. Den var ju som sagt relativt lik den från i våras så det var mycket närkamper och gnäll från deras håll. Första halvlek slutar 2-0 till oss.

När andra halvlek startar så händer inte speciellt mycket i början. Vi har våra lägen men vi sätter fortfarande målvakten vid varje skott eller tätt utanför. Det var en i vårt lag som vågade sig på ett långskott och det var Nathalie, mer sånt! Nästa slinker säkert i mål.

Frisco oroar ibland men Ellen kommer ut fint och tar frilägena och parerar flera skott. Frisco hade en snabb anfallare som kom loss ibland men hon hade inte siktet inställt. Ingen i Frisco verkade ha det, flera av deras passningar gick fel, snett och många gånger till oss. Det som räddar oss en aning i matchen är att Frisco inte har någon målgörare. För dom kom ofta runt på kanten och slog snett inåt bakåt men dom hade aldrig någon där så det gjorde det lugnt för oss.

Matchen fortgår men ingenting speciellt händer förutom att Vic får ett gult kort. Vi i publiken satt som fån och förstod ingenting. För det hade ju hänt mycket värre saker under halvleken som borde/kunnat resultera i gult kort.

Matchen slutar 2-0 till och det var en godkänd match. Det var inte en av våra bättre men inte heller någon av våra sämre. Vi var bra men vi kan bättre. Det var en väl godkänd kämpar insats från alla håll och nästa match möter vi Skepplanda som förlorade med hela 9-1 så vi ska dit och göra kaos med dom.