Headerbild

Dam - 19 september, Skepplanda borta

2011-09-19 i Seniorlagens blogg / Dam

Ett poäng räckte för att vi skulle hålla oss kvar i 2an och vi tog en poäng så nu spelar vi div 2 även nästa år!

Dom fem första minuterna av matchen missade jag för jag satt i en bil..  Men när jag kom fram så var Skepplanda på vår planhalva och dom fightade emot bra. Det är spel mot bägge målen och vi har ett par farliga halvchanser men dom rinner ofta ut i sanden. Jag tror vi underskattade Skepplanda en aning för dom gör det bitvis bra. Eller så spelade vi med rädsla för att förlora för vi såg lite halvtama ut i vissa lägen.

I 14e minuten gör Skepplanda ett riktigt snyggt mål och det är relativt otagbart för Ellen. Det kommer lite som en chock. Skepplanda är ju ändå ett bottenlag som vi borde vinna över hyfsat lätt men istället är det dom som gör det bra och gör 1-0.

Men vi stressar inte upp oss utan vi kör vidare. Vi skapar lägen hela tiden men det är passningar framför mål som gör att dom kan rensa undan eller så skjuter vi i fel lägen. Vi tar ofta fel beslut framför mål vilket gör att vi inte får in något. Halvleken fortsätter och Skepplanda skapar ett par farliga lägen likaså vi men det blir inget mer mål första halvleken.

När andra halvlek startar är det fullt ös och redan efter 3 minuter placerar Lisa bollen snyggt vid högra stolroten och målvakten gör sig inte ens mödan att försöka ens. Det var ett kliniskt avslut som satt perfekt. Enkelt men snyggt.

Efter det målet trodde jag att vi skulle ösa på med massa mer mål men aa.. så blev det inte. Matchen fortgår och Skepplanda anfaller alltför mycket mot vårat mål och kommer ofta i 1 mo t1 läge men Ellen står kyligt kvar och deras anfallare skjuter på Ellen varje gång, Pice of cake för Ellen.

Matchen rullar på och det är tryck mot båda målen. Vi får ett gyllene läge att utöka vår ledning men deras målvakt gör en nonchalant enhandsräddning och så var det inte mer med det. Matchminuterna tickar på och Skepplanda kommer allt närmare en utökning men vi står emot likaså står Skepplanda emot.

Matchen slutar som sagt 1-1 och vi är säkra i div 2 och det känns skönt. Nu kan dom två sista matcherna bara rulla på utan att vi ska behöva känna någon press på att vi måste vinna. Men vi går givetvis för seger men nu när vi inte har någon press kan vi bara låta spelet flyta på och njuta av stunden. För det var nog lite det som fattades denna matchen. Vi var nog lite tagna av att vi var tvungna att ta poäng mot dessa för att vara säkra eftersom Husqvarna och Torslanda är riktigt svåra att slå så att ta poäng av dom är svårare än mot Skepplanda.

Nu har jag definitivt något att se fram emot hösten 2012!