Headerbild

Dam - 23 september, inför Husqvarna hemma

2011-09-23 i Seniorlagens blogg / Dam

Det är dax för match och det är Husqvarna vi skall möta, en match jag faktiskt var med på. Jag har ett väldigt gott minne från denna matchen tyvärr, det är ingen match man gärna vill komma ihåg men den satte sig i minnet,

I våras när vi mötte dessa så var ingen på topp. Det var en svårspelad match. Planen var hård och det var en stor yta som var gul med torkat gräs inklusive sand på vissa delar. Det lär ju vara skillnad på lördag.

Det var en jobbig match att spela. Det var väldigt grötigt i mitten, kändes som dom hade 5 spelare bara i mitten medan vi hade 2. Vi på kanterna breddade så gott vi kunde men gjorde nästan ingen nytta ändå, bollen kom inte dit ändå.

Det blev mer bollar ut åt höger än åt min kant så det blev mycket springa. En sak jag tänker på nu efterhand var att oavsett om man försökte kämpa så resulterade det inte i något. Man sprang men det var som om man inte satsade 100% på löpningen man gjorde utan det blev kanske 70% och det räckte definitivt inte mot Husqvarna som gjorde en bra match. Dom satsade fullt ut och dom vann på det, med hela 5-0.

Husqvarna hade ganska snabba spelare, speciellt deras ytterback dom hade, hon kom ofta på överlappningar och hon ställde till det alltför ofta för oss. Hon gjorde en riktigt bra match och fick pris som bäste spelare, och det med all rätt. Deras forwards gjorde även ett bra jobb, dom jobbade bra ihop. Ena skarva och den andra i djupet osv, dom samarbetade bra ihop och var snabba. Hela laget var ganska rappa. Deras målvakt var också one of a kind, hon spelade väldigt långt ut så vid våra långskott upp mot Lisa slutade ofta med att målvakten rensade undan den. Vi slarva även den matchen, gav bort bollen och hade dålig kommunikation. Hemsk match men man får bryta ihop, analysera och komma igen och inte göra om samma misstag.

Det vi har att spela för är att hålla Husqvarna under oss. Och då blir det en rysare mellan Husqvarna-Derome och det är mer rättvist att låta dom kämpa om överlevnad än att vi låter Husqvarna vinna och inte hjälpa Derome. Jag ser hellre att Derome är kvar (för vi vann mot dom) än Husqvarna. Så laget måste vara 100% taggade för annars kommer det bli jobbigt.

Dom ska köra på och ha kul imon på Stora Höga, ja ni läste rätt. Stora Höga kl 13.00. Ekarvallen är inte riktigt spelduglig.

Så vår sista hemma match blir på Stora Höga imorgon och det har ju gått bra innan, vinst mot Skepplanda inklusive Torslanda som vi skall möta nästa vecka. Så ta ert pick och pack och dra er till Stora Höga kl 13.00 och heja fram oss till 3 poäng!