Headerbild

Dam - 9 oktober, Torslanda borta

2011-10-09 i Seniorlagens blogg / Dam

Sista matchen för i år var mot Torslanda och det gick inte vår väg poängmässigt men vi gjorde en helt okej match.

Jag missar första minuten pga att jag kom lite sent till match start för jag hade haft dels en traktor och en bil som låg i 50 km/h.... Men precis när jag kommer fram till planen med mina kryckor gör Torslanda mål på hörna. Typiskt och en tråkig start. Men vi deppar inte ihop för det utan vi kör vidare.

Det händer inte så mycket mer i första. Dom kommer en mot en läge med Emma men hon tar friläge efter friläge och räddar alla bollar dom avlossar mot mål. Emma gör en riktigt bra första halvlek och laget fortsätter att slita för varandra och försöker komma fram mot mål.

I andra halvlek är det betydligt bättre från vår sida, vi pressar ner dom i banan och deras duktiga mittback börjar bli lite skakig där bak. En skillnad från första halvlek är att Emma blir utbytt efter att ha varit riktigt duktig och så tar vi in Linnea. Efter några minuter  kommer ett inlägg från höger kanten som är perfekt slagen som Hanna springer på och målvakten kommer ut och det blir rörigt. Hanna springer efter bollen som är på väg BORT från mål och deras målvakt tänker inte och rusar efter en vindsnabb Hanna och lägger sig platt på Hanna. Konstigt agerande av målvakten som hade kunnat backa tillbaka in i mål eftersom bollen gick bort från mål men det gjorde hon inte och tack vare det får vi straff.

Och Sofi går fram till straffpunkten och sätter den säkert. 1-1 och vi fortsätter pressa och vi gör det bra och kommer mer upp och Torslanda ser typ trötta ut. Men sen händer det något. Torslanda får ny energi och börja spela fotboll igen och det blir vi som får springa. I 68e minuten för dom 2-1 och 2 minuter senare gör dom 3-1.. Efter det går luften ur oss en aning och Torslanda spelar upp sig men vi ger inte upp alltför mycket ändå. Sen får Torslanda en kontring i 85e minuten och tjejen drar iväg en yttersida som ser ut att gå utanför men den letar sig in i mål och 4 minuter senare sätter samma spelare 5-1.