Headerbild

Sammanfattning 2011 - herr

2011-10-17 i Seniorlagens blogg / Herr

Efter en lång säsong som inleddes redan i november så är det alltså över för den här gången. En säsong som är svår och sammanfatta och skulle man göra det med ett ord så kanske man skulle välja egendomlig.

Egendomlig i den mening att det har varit som en endaste lång berg och dalbana, vi har haft oerhört höga toppar och kanske lite mindre smickrande väldigt djupa dalar. Ska ändå försöka att ge mig på en speedig sammanfattning.

Vi började ju säsongen så oerhört positivt med att dänga dit Stigen med 4-0. Kanske var det så att det var något som satte griller i huvudet på oss spelare efter just den matchen. Förra säsongen hade ju allt gått så bra och efter denna start, vad skulle stoppa oss? Vi återkommer till det men jag tror ändå att det är flera i laget som har lärt sig en läxa den här säsongen.

Efter urladdningen i första matchen så fick vi käppar i hjulen och kryssade tre raka matcher. Vad hände då egentligen i dom här tre matcherna? Mötte vi ett fantastiskt bra motstånd och skall vara nöjda med tre poäng? Svaret är nej och om vi ska återkomma till vår goda självkänsla så verkade det som att vi trodde att vi var ett självspelande piano. Det visade det ju sig att vi inte var och något var tvunget att hända.

Tyvärr så hände det inget direkt efter omgång fyra och vi fortsätter att blanda och ge, vi förlorar omgång fem, vinner omgång sex, förlorar omgång åtta (stod över omgång sju), vinner omgång nio.. Berg och dalbana som sagt.

Och så fortsätter det till omgång sjutton, där hände det något. Vi börjar vinna matcher och fotboll är helt plötsligt väldigt roligt. Oj, så mycket roligare det är och vinna än att förlora. Vi vinner tre raka och avslutar med två kryss. Säsongen är slut och vi slutar på en hedersam (?) tredjeplats. 

Efter en sådan säsong så ska vi vara nöjda med en tredjeplats då det under vissa delar av säsongen såg väldigt krampartat ut (låg tredje sist). Men nog om detta. Jag är alltså inte så deprimerad som jag kanske får det att låta utan jag är stolt över att ha varit en Vallenspelare den här säsongen och jag är stolt över alla gubbar i laget som tog sig själva i kragen och fattade att med rätt inställning så kan det här laget skapa stordåd. 

Vi hade årsfest härom veckan och det delades ut en hel del priser. Jag missade tyvärr själva prisutdelningen eftersom jag var på toan och gjorde nummer två som man så fint säger nu för tiden. Så jag tänkte anordna en helt egen prisutdelning som kanske inte är lika formell som den tidigare utan jag ger ut priser till de som jag tycker förtjänar det.

Årets underligaste skada går till ingen mindre än: Robin ”Robert” Andersson då han när han var ute och gick sträckte sig när han försökte undvika att trampa ihjäl en groda.

Årets brudmagnet går givetvis till: Martin ”Morgan” Ek efter att vid ett antal tillfällen skrytit om vilka brudar han ”erövrat”. Om det är sant eller inte står skrivet i stjärnorna men jag tror givetvis på honom.

Årets tröttaste spelare går till: Peter ”PG” Gustavsson som konstigt nog alltid fick någon konstig slags skada när Pat Rice drog fram konerna för att köra lite snabba fötter.

Årets gnälligaste spelare går till: Rasmus ”Klain” Klasson. Han gnäller och gnäller VARJE gång vi kör kvadraten på träning. ”Åh vilka dåliga pass du ger mig hela tiden Putte”.. vill bara säga Klain att jag har aldrig gett dig en ojuste pass i kvadraten. 

Årets snyggaste spelare går till: Niklas Krogh. Inget kan gå fel när en kille använder platt-tång.. That´s a fact. 

Årets svarta spelare går till: Phillip Hofvenström. Och han får de priset pga brist på andra svarta. 

Stort grattis till alla som vunnit priser. Priserna hämtas ut hemma hos mig vid passande tillfälle och om ni vill ha en ledtråd på vad det är för pris så stavas de S H O T! Det är även krav på att alla som mottager priserna utför ett tacktal på minst ett A4.

Om vi skall avsluta där vi börjar så sammanfattar vi alltså den här säsongen med ordet egendomlig. Egendomlig, märklig, säregen, kuriös, välj själva. Jag har haft jävligt roligt och vill ge alla ett stort tack, alla spelare ledare och alla andra i klubben. 

Vill ändå ge ett extra stort tack till Mikael Edvardsen som tyvärr lämnar oss efter den här säsongen. Du har varit grym och jag har lärt mig extremt mycket från dig. Vi lär väl springa på varandra lite då och då när du har ”lite tid över” på jobbet och det ser jag fram emot. Tack.

Det var allt för mig den här säsongen. På återseende.

Må väl
Herr Larsson