Headerbild

Rapport från herrarnas träningsläger

2012-04-05 i Seniorlagens blogg / Herr

Ett par rader om herrarnas träningsläger 2012 i Skovlunde, Danmark som startade med samling på Adenmarks kl 06:00 i fredags, det var en riktig sovmorgon jämfört med den ursprungliga planen som hade en samlingstid kl 04:30. Resan ner gick bra och efter lit

Första träningspasset startade direkt efter ankomst så det var bara att byta om och promenera bort till konstgräsplanen, lite trist med konstgräs då de gräsytor vi promenerade förbi på vägen till planen var riktigt gröna men konstgräset var ändå ljusår bättre än Nösnäs grus.

Första passet handlade mest om att skaka av sig resdammet och få igång kropparna, solen strålade men som vanligt i Danmark så blåste det på ganska rejält. Vid ena målet var det lite stillsammare och Pontus körde ett eget träningspass genom att bära bänkar för att hitta en perfekt viloplats mad tanke på sol och vind. Efter en och en halvtimmesträning var det snabba ryck till lunchen som bestod av en smaskig buffé med lite gott o blandat.

Efter lunchen var det dags att checka in på rummen och man hann inte mer än lägga huvudet på kudden innan det var dags att promenera bort till andra träningspasset för dagen. Promenader var det gott om under lägret då boendet låg en knapp km från omklädningsrummen som i sin tur låg en knapp km från planen, dessutom låg matstället nära planen så det blev ett par km gående under helgen.

Andra träningspasset körde vi till stor del lagdelsträning med fokus på rörelse i anfallsspelet, träningen avslutades med en klassisk tävling mellan målvakter och utespelare. Varje utespelare lade upp var sin boll på 16 meter för att ta ett avslut i tur och ordning, av ca 40 skott blev det totalt 7 mål vilket ledde till en överlägsen vinst för målvakterna och bestraffning i form av ett par härliga upphopp för utespelarna.

Dagen avslutades därefter med en god middag, teoripass för puffarna, lite chillande framför TV:n där Hasse hade text-tv visning och därefter en tidig nattning.

Dag 2 startade med en tidig frukost och därefter träning kl 09 i inomhushallen. Konstgräset som skall läggas om till sommaren gjorde att man fick flashbacks från 90-talet och Rimnersvallens konstgräs. Mattan var dock täckt med en del grus och kändes bättre än den såg ut och att man slapp vinden som ven utanför var ju värt en hel del.

Träningen bestod av lite kvadde, teknikövningar och fasta situationer och var av det lugnare slaget i varje fall för oss spelare, ledarna gnällde lite då de fick röra på sig lite i ett par teknikövningar där de skulle kasta lite bollar.

Efter träningen var det lunch och dags för Robban show då han fick köra sitt ledarinkilningsuppdrag som bestod av vacker solosång i samband med lunchen där han framförde Idas sommarvisa. Efter lunchen var det en promenad hem till hotellet och laddning inför match mot Ballerup/Skovlunde.

Matchen var en blåsig sådan, under uppvärmningen kom det tom lite snöflingor/hagel flygande, spelet var som så brukar på ett träningsläger, sega ben och trötta huvuden. BIS inledde klart bäst och de tog en rättvis ledning i första halvlek, i andra halvlek tog vi över allt mer och lyckades kvittera två gånger om innan de fick på en lyckoträff i absolut sista sekunden och det blev en lite snöplig förlust. Direkt efter matchen var det dags för ett nytt inkilningsuppdrag där dans med ”moves” som kändes igen från Spjald lägret för ett par år sedan värmde i snålblåsten.

Efter matchen fanns det utrymme för ett par timmars vilande/uppladdning inför kvällens aktiviteter, middagen som serverades var magnifik och inledde en kul kväll med diverse inkilningsaktiviteter och avslutades med ett besök i Skovlundes nattliv.

Söndagen inleddes med sovmorgon (frukost kl 09), vissa hade nog behövt ytterligare ett par timmars sömn då det var många trötta och flackande blickar under frukosten. Efter frukost var det packning och utcheckning innan det sista träningspasset startade. Söndagsträningen innehöll mycket skratt med många roliga tävlingar som diverse stafetter och avslutades med en irländsk julafton som var jobbigare för en del, slutresultatet visade självklart en solklar vinst för det röda laget.

Summa summarum: Ett bra läger med bra träningar och många skratt, det enda som saknades var lite mer värme och riktigt gräs men det senare har vi ju i varje fall fått nu när vi kommit hem igen.

  Mikael Frick