Headerbild

Rapport från damernas träningsläger

2012-04-16 i Seniorlagens blogg / Dam

Årets träningsläger ägde rum i Skovelund som ligger i Danmark. Vi startade resan på gamla kära Ekarvallen och till en början såg det osäkert ut i och med att det bara stod två, tre bilar.. Men så småningom så fylldes det på med fler och vi åker iväg.

Resan till färjan går utan några problem och på färjan går det bra, men det är efter det som det går smått utför.. Tränare Dan tar täten och alla hänger på. Rödljus efter rödljus passerar vi och inser att det fattas två bilar : Christers och Helenas. Vi tänker inte på det utan fortsätter och kör efter Dan .. Efter ett tag visar det sig att vi kört fel. . Dock mer än vad vår bil hade trott. Det blir u-svängar, in på smågator för att vända och tillslut får vi tag på Christer som berättar att både hans bil och Helenas hittat det för länge sen .. Ett par fler felkörningar och tillslut hittar vi till hotellet.

Vi får våra rum tilldelade samt rumsnamn och snart därefter inleder vi vårt första träningspass. Men först skulle vi till omklädningsrummen och det hela liknade Auschwitz med tanke på att det var grått och stängel osv. Inte ett vidare färgglatt ställe. Vi går förbi fina gräsplaner där ett par lag är och tränar och kommer fram till konstgräsplanen. Men träningen börjar inte helt felfritt. . Det är stängsel runtom och grinden är låst. Trots bricka så lyckas vi inte öppna den .. Så vi gör det bästa av situationen och gör en trixningsring och gör det bra och många härliga skratt. Tillslut kommer någon på en snilleblixt och går runt och en grind på baksidan är öppen och vi börjar träna. Kvadde, nickningar och många passningsövningar (som även jag kunde vara med på!) och tävling stod på schemat. Därefter dusch, middag och även födelsedagssång till en herrspelare i ett annat lag och för vårat födelsedagsbarn, Malin :). Kyckling och ris och enligt mig var maten väldigt god och uppskattad. Senare på kvällen väntade teori och god natts sömn.  

På lördag morgon väntade morgonpromenad och en riktigt god frukost och träning där laget finslipade på hörnvarianter. Vi andra skadade körde på med styrka, biffiga som vi är .. Efter det var det lunch och även den helt klart godkänd och nästan direkt efter matchuppvärming. Jag själv tog en lång varm dusch i väntan på att klockslaget skulle bli 15.00 för att se tjejerna vinna mot div 4 laget Lerkil. Jag anländer till planen och laget värmer upp i det fina vädret. När matchen väl börjat ser man från början att det kommer bli en hel del fysiskt spel och visst blev det de. Domaren blåste nog för frispark högst 4 gånger och för mål 10 gånger ;) Det var ett varierat målskytte men målsprutan Lisa gjorde 4 mål! Dessutom fick Helena göra sitt första Vallenmål! Även Lerkils tränare som aldrig gav upp om matchen fortsatte peppa hans tjejer och kom även med den klockrenaste kommentaren jag hört av en annan tränare. . Nu var det så att Hanna sprang som en gepard eller leopard (eller vilken av dom som är snabbast..) längs kanten och deras spelare fick flyttas till andra kanten eller ville byta. Men nu när en tjej på Hannas kant är helt slut och ropar för att byta utbrister deras tränare ”Du är trött, hon är trött och hon är snabb! Vad fan ska jag göra?!” skönare kommentar får man leta efter! Matchen vinner vi som sagt med 10-0 och efter det väntas inkilning och andra trevliga festligheter. Kvällen av någon anledning blir kort för vissa personer (nämner inga namn...) Men trevligt var det i alla fall!

På söndag morgon väntas det morgonpromenad även då och det väl inte riktigt superpigga tjejer som promenera men vi tog oss runt och därefter frukost och träning. Träningen började med tävling där man skulle springa igenom två konor i en bana. Det var väldigt underhållande att se på och det bjöds på många skratt! Därefter är det fotbolls(bakis)tennis och likaså där bjuds det på många skratt och ljuva kommentarer! Vinnarna av tävlingarna är oviktigt då vi Katrinelundare lät er vinna! Efter sista träningen väntar dusch och hemresa. Man kan tänka sig att hemresan skulle gå felfri men så var inte fallet för två stackars vilsna bilar. Helena tar täten och Nicole hakar på. Men när vi kör rakt fram ser vi i backspegeln att resten av bilarna svänger höger. Vi kör på i hopp om att Helena vet vart vi skall. Men när vi får reda på att ”vi ska väl mot Köpenhamn, eller nej åt andra hållet kanske” så är hoppet som bortblåst att vi ska hitta. Efter massa vändningar och stopp och rödljus och frågan om vägen hittar vi tillslut till färjan och vi fortsätter vår hemresa. När vi kommit en bit in i Sverige och stannar för att tanka ser vi Christers bil (chockade som vi är eftersom vi var säkert 3-4 färjor efter alla andra) så får vi reda på att dom trodde vi hade legat före dom .. hah fel som dom hade så hade vi kört ikapp och det kändes bra! Visserligen hade Christers bil problem men det bortser vi från!

Så för att sammanfatta lägret så var det bra. Vi har lärt oss vår läxa att inte låta Danne ELLER Helena ta täten om dom verkligen inte är tvärsäkra! Vi fick se på en underhållande match med många mål och även fin "Loreen dans" av en viss partypingla och inkilningen var underhållande och ramsan som de kom på var en 10 av 10!

  Andrea Thiel