Headerbild

Dam - 17 april, inför Mossen borta

2012-04-17 i Seniorlagens blogg / Dam

Nu är det äntligen dags för seriepremiärerna. Efter en lång, kall, blöt, grusig försäsong är det nu såå nära, att vi har fått gå på en GRÖN B-plan på Ekarvallen. (Vilken känsla det var att få gå på där i måndags!!) På lördag smäller det borta mot Kroppefj

Med 20-11 i målskillnad i träningsmatcherna och med 23-4 i målskillnad i DM är vi sjukt taggade och redo inför helgens alla matcher. Vi har 43-15 i målskillnad på en försäsong som började ganska långt ner på en skala 1-10. Efter de fyra första matcherna i år var statistiken lite annorlunda. Då hade vi endast gjort 1 mål och släppt in 12. Med tanke på att vi har vänt den dåliga trenden tycker jag att vi i det stora hela ska vara nöjda med det vi hittills har åstadkommit i år. Vi har lite till att bygga på med vårt minst sagt unga lag, men saker och ting faller på plats hela tiden. Andra positiva saker är att vi har en målspruta vid namn Lisa Lindqvist, men också att vi har flera andra i laget som också kan göra många mål. Inte att förglömma vår backlinje som ser mycket stabil ut.

Så… vad känner vi inför starten nu då? Jag känner att det ska bli sjukt galet kul. För mig är det min första säsong i Vallens IF, även om jag har hunnit med inomhus cuper, DM och träningsmatcher. Det är detta jag har väntat på. Det är serien som man tränar hela vintern för. Det har varit längtan till serien som har gjort att man har tagit sig till Nösnäs grusplan för att ha ett tufft löparpass med Jessie, jobbig styrketräning med Gille eller Dan och Christers tuffa fotbollspass en kall, snöig februaridag. Här är det tur att Nea, vår lagledare, stöttar oss i alla lägen. Men nu är vi här, och jag tror inte att det är någon av alla i laget som inte har längtat. Seriepremiär betyder mycket, som jag redan nämnt det gröna gräset, men också att se vart ligger vi i jämförelse till motståndarna i vår serie, kommer allt som man tränat på att fungera som vi vill? Osv osv.

18 A-lags matcher och 18 B-lags matcher väntar oss nu. (Plus U-lags matcher) 21 april till 29 september, 5 månader av underbar fotboll. Och vi ska gå ut och ge ALLT! När denna säsong är över ska vi ha spelat 36 matcher, och vi ska ha gått ut och gjort vårt bästa i alla. Ibland räcker det inte, men då har det i alla fall varit roligt att spela. Det är då vi ska hålla ihop som lag som vi gjorde nu i vintras. För i slut ändan är det ändå det viktigaste, låter lite klyschigt – men sant, det viktigaste är att vi ska ha kul.

3 dagar. Och som jag sagt, vi är laddade. Är ni?

NU KÖR VI!!!

/Madeleine