Headerbild

Herr - 17 april, inför Grebbestad hemma

2012-04-17 i Seniorlagens blogg / Herr

Äntligen! Som vi har väntat. På söndag är det dags. Seriepremiär för division 4 Bohuslän/Dalsland. Jag fick den stora äran att inleda bloggandet inför årets fotbollsäsong. Denna säsong som ska bli så otroligt spännande att följa.

Högsäters GF, Svarteborg Dingle IF, Skärhamns IK och Uddevalla IS är de nytillkomna lagen i serien och jag har tyvärr inte så bra koll på dessa nykomlingar, så jag vågar inte uttala mig om dom. Grebbestads IF och Kungshamns IF är ”gamla rävar” i division 4 och kommer med största sannolikhet hålla sig på den övre halvan av tabellen. Nej, nu får jag skriva om ”The mighty blues”, Vallens IF.

En härlig försäsong med många bra träningsmatcher i bagaget. Bra stabilitet i laget och en underbar lagkänsla där man verkligen jobbar för varandra. En bra stämning på träningarna många glada miner. Detta gör att man får en väldigt positiv känsla i kroppen och man vill verkligen spela fotboll.

Nu på söndag är det som sagt dags för seriepremiär och Grebbestads IF står för motståndet. Grebbestad ger ingenting gratis och har flera duktiga unga killar i truppen. Det kommer bli en tuff match så ett rejält fokus och en bra uppladdning krävs för alla de inblandade (i Vallen alltså).

Förutsättningarna kommer vara perfekta. Skorna kommer stå putsade, våra blåvita matchtröjor som har saknat våran närhet kommer hängas upp i omklädningsrummet av vår egen Robin ”Rolf” Andersson. Det gäller alltså att tagga för match direkt när man vaknar på söndagmorgon och sedan bibehålla detta tills domaren blåser av matchen.

Jag vill se ett taggat Vallens IF men ändå ett lugn i laget där vi vågar hålla i bollen och föra matchen. Vi har varit bra på att spela upp bollen från våran duktiga backlinje där vi har, den omskolade, Peter ”PG” Gustavsson som dirigent. Väl uppe på mittfälltet har vi den evigt stämplade och hårt slitande Joakim Hartwig. Och om inte det vore nog så har vi också den ”rivande” Hampus Andersson längst fram i anfallet som kommer ge backlinjen i Grebbestad en otroligt tuff uppgift. Jag kan nämna alla spelarna i vårt lag men har tyvärr inte tid för fler utan det får bli i senare inlägg.

Med detta sagt vill jag återigen uppmana oss spelare i Vallens IF att verkligen äta rätt, vara utvilade och 100% fokuserade till matchen på söndag. Glöm inte ”Happy faces”! 

Tack för mig
Andreas Kron #9