Headerbild

Dam - 23 april, Mossen borta

2012-04-24 i Seniorlagens blogg / Dam

Äntligen var det dags, äntligen började serien igen. Det var ett taggat Vallen som gick ut på Ruddalen. Uppvärmningen såg riktigt fokuserad och bra ut. På plan fanns någon förkylning här och någon där, men fokus låg på matchen. Vi skulle ge dem är jäkla m

14.30, domaren blåser i gång matchen. Vi är igång - 2012 års serie hade startat.

Vi börjar bra och första 5 minutrarna ser det ut som om det kommer bli roligt att spela för Vallen. Sen kom en kall dusch. Mossen får bollen igenom backlinjen, deras snabba anfallare löper, Linnea går ut bra. Otur, Linnea får inte iväg bollen som hon vill utan det går på anfallaren igen, som kan göra mål. 1-0. Sen får dem någon sorts flyt. 2-0 och 3-0 inom 10 minuter. Många av målen ser likadana ut. Deras snabba anfallare och mittfältare springer igenom, får bollen och gör mål. Offsidemål eller inte, vi ligger under. Och 4-0 och 5-0 kommer före pausvilan.

I halvlek snackar vi om att inte ”lita” på att domaren ska blåsa offside. Jag är till och med osäker på om den domaren visste vad offside var överhuvudtaget. Sen pratar vi om att trycka ihop det lite mer centralt, eftersom det är där de slår igenom alla bollar. Vi väljer också att flytta ner Nathalie till att spela balansspelare ihop med Helena, och att flytta ner Malin G till Nathalies plats.

Andra halvlek blir klart mycket bättre. Det är inte långt ifrån att vi faktiskt vinner den halvleken. Men naturligtvis får de in ett mål i slutminutrarna. Det är många saker vi gör bättre i andra halvlek. Bland annat slår vi inte lika mycket avgörande pass som slutar som felpass. Vi är tätare hela laget, och det blir inte lika enkelt för Mossen att slå igenom bollen.

NATHALIE LINHEM GÖR VALLENS IFS FÖRSTA MÅL I DIVISION 2, 2012. Detta mål kom efter snyggt spel, där bollen tillslut hamnar hos Nathalie som finns några meter utanför straffområdet, hon kan säkert (det var säkert Nathalie va?) lägga bollen över målvakten och det är mål. 1-1 slutar andra halvlek, helt klart godkänt.

Mossens BK är ett lag med väldigt snabba och långa/stora spelare på alla positioner. De utnyttjade sin snabbhet på det snabba konstgräset och gjorde många nickskarvar som vi inte riktigt hängde med på. Dem var ett bättre lag än oss. Men inte 6-1 bättre.

Hade vi haft domare som kunde offsideregeln hade siffrorna antagligen inte varit lika höga. Men vi fokuserar inte på det, utan går vidare och laddar inför nästa helgs match. HEMMAPREMIÄREN mot Astrio!! Hoppas vi ses då, alla våra Vallen-fans!

Serien är igång, vi har vaknat och nu jäklar kör vi på lördag!