Headerbild

Dam - 30 april, Astrio hemma

2012-05-01 i Seniorlagens blogg / Dam

I lördags vaknade jag med en känsla att det skulle bli en bra dag. Och visst, min känsla stämde, efter många om och men.... Halmstadslaget Astrio kom på besök för att spela en match i det underbara vårvädret.

Första halvlek började inte bra alls. Vi hamnade fel i positioner (utan att veta riktigt varför), vi var knappt tvåa på bollarna och försvarsspelet var uselt (på ALLA platser/positioner, över hela plan). INGENTING stämde.

Lisa blir nedriven i straffområdet efter cirka 10 minuter och hon placerar straffen fint i mål. 1-0, men det hjälper inte vårt spel.

Och innan halvleken är slut hinner Linnea (notera att hon endast är 96:a!!) göra flera bra räddningar och även stolparna och ribban är på vår sida. Men.... Emma får problem med andningen och vill byta. Jag, Madeleine, blir nerbytt till ytterback för att Julia ska hinna värma upp. Jag lyckas upphäva en offside, Linnea räddar första men det blir mål på returen. 1-1, första halvlek är slut. Äntligen?

Efter lite redigeringar går vi ut andra halvlek för att visa vad vi går för. Och det gör vi verkligen. Vi rycker upp oss på alla positioner! 2-1 kommer genom att Helena slår en långboll ut till Madeleine, som kommer förbi sin spelare och spelar snett bakåt till Malin G. Malin styr vidare bollen till Nathalie Linhem som trycker in bollen i mål. 3-1, Sonne gör ett solomål genom att kriga sig förbi både försvarare och målvakt. 4-1 blir efter en frispark som Madeleine slår in (Dans "tränar-mål" kanske? ;) ). Målvakt, ribba, målvaktens rygg och mål!!

Matchen slutar 4-2. Ett onödigt mål rinner in bakåt också, men vad gör det när vi får med oss 3 POÄNG efteråt? I halvlek rycker vi verkligen upp oss och visar vilka som ska vinna. Fyra olika målskyttar och en storspelade målvakt.

Däremot måste vi jobba på våra första halvlekar. Att spela uselt första 45 min och sedan spela bra i andra halvlek kommer inte att hålla mot alla lag. Det såg vi bland annat mot Mossen förra helgen.

I söndags vann även Vallens IF 2 mot Valbo med 3-2. Det genom att vända ett 2-0 underläge. GRYYYYMMMMT!!

Nu har vi fått smaka på segrar, och tjejer, visst smakar det gott? Vi vill fortsätta på detta spåret. Kommer ni nästa helg och hejar fram oss mot Böljan (på Ekarvallen kanske till och med???) och mot Tjörn, då ska ni få se!!

Vi kan bättre, och det kan vår publik också. Därför vill jag nästan tvinga er att komma på lördag och söndag. Ojj, så kul vi kommer ha tillsammans i år. VALLENS IF!!