Headerbild

Herr - 6 maj, Högsäter hemma

2012-05-06 i Seniorlagens blogg / Herr

Halvklart väder med en del solglimtar och lite sidovind, ca 10-12 grader ute och en helt okej gräsmatta att lira på. Ja förutsättningarna för en bra match fanns där och vad brukar man säga tredje gången gillt?

Det behöver inte alltid vara finlir när man skall vinna en match. Så speglas matchen ialla fall, där bollinnehavet efter första halvlek var en 80-20 till Vallens favör och då är jag snäll när jag säger så.

En klart godkänd första halvlek där vi försöker hitta en del kombinationer och vaskar fram ett par chanser. Bakåt är allt stabilt och vi har bra koll på deras forward. Målet kommer till runt 30:e minuten där vi hittar upp genom snabbt spel från höger kanten från Tony som hittar in till Andreas Kron och trollar med sig den på ett magiskt sätt och bara slänger upp den i nättaket.

Undrar om målvakten behöver vatten till handskarna för det var ett glödhett skott. 1-0 som även stod sig fram till halvtid. Högsäter spelar med ett lågt försvarsspel och gör ett bra jobb.

Snacket i halvlek var att vi skulle få mer rörelse i spelet och snabbare bolltempo. Första 10-20 minutrarna så ser det bra ut, inte perfekt men vi spelar som i första halvlek. I 70 minuten så kom 2-0 där inbyte kanadensaren Cal dribblar snyggt på vänster kanten och får fram den till Hampus Andersson som på ett gammalt hederligt sätt ''tåfjuttar'' in den vid stolp roten.

Sen gör vi allt som vi inte skall göra. Högsäter flyttar fram mer folk och sista 10-15 min så ser det riktigt dåligt ut från Vallen sida. Favör till Högsäter som försöker lira boll men inte är tillräckligt skärpta i avsluten. Där hade vi nog tur att vi inte släppte en boll bakom oss för då hade det vart tufft för våran del.

Sett till 90 minuter så är 2-0 ett klart rättvist resultat. Plus till andra nollan i rad för oss men även kul att första tre poängaren kom.

Tar med oss första halvlek till veckan och gör ett par bra träningar. Laddar batterierna för nästa lördag där Svarteborg/Dingle står för motståndet.