Dam - 7 maj, Böljan hemma

2012-05-08 i Seniorlagens blogg / Dam

Den ”riktiga” hemmapremiären är nu gjord. Böljan ”Blå” från Falkenberg. Det var en perfekt lördag, med bra väder och en grön gräsplan. Vi gick på Ekarvallen för första gången i år.

Efter denna match vet jag inte riktigt vart jag ska börja, eller vad jag ska skriva. Det känns ganska bittert om jag ska vara helt ärlig…

I alla fall, det var lördag och det var match, Vallens IF mot Böljan. Det var där det började, när domaren blåste igång matchen stod det 0-0 och vi hade ett poäng med oss. Vi börjar första halvlek bra, matchen står och väger de första 15 minutrarna. Och i dessa minutrarna känner man på plan att vad som helst kan hända, vilket lag ska få in första bollen?

Det var de som vann kampen om första målet, de fick en frispark precis utanför straffområdet – 1-0. I och med detta mål så kändes det som om de fick ett större övertag om hela matchen. 2-0 och 3-0 rinner in innan domaren hinner blåsa för halvlek.

Andra halvlek blev inte ett dugg roligare. 4-0 och även 5-0.

Böljan var ett mycket bra lag med många bra spelare. Tuffa till snabba till skickliga. I lördags rådde vi inte på dem, dem var snäppet bättre än oss. Men 5-0 känns ändå inte bra.

Vi jobbar för mycket en och en, och inte tillsammans. Laget blir längre än vi vill ha det. Det är många sådana lagdelar vi behöver jobba på, för inviduellt är vi så mycket bättre än vad vi är som lag. Om vi får ihop den där sista biten som lag i spelet så kommer vi att bli ännu bättre.

Jag vill tillägga att vi är ett grymt gäng utanför plan. Tjejerna i laget är världens goaste och vi har j*vligt roligt tillsammans. Jag ångrar inte för fem öre att jag bytte till Vallens IF, tjejerna är helt enkelt grymma. Men för att nå den plats vi vill i division 2 i år MÅSTE vi bli lite bättre ute på plan. Och jag känner på mig att det kommer. Vi kommer samarbeta hela laget, och vi kommer att göra vad som krävs för att nå bästa resultat.

Keep on fighting!!

Vallens IF 2 vann derbyt mot Tjörn med 5-1, välförtjänt!! 3 poäng till i division 3, och en andraplats där!!