2012-05-14 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Dags för årets första långa bortamatch, denna gång mot Nittorp. Nittorp ligger utanför Borås, åt ”fel” håll. Efter cirka 2 timmars bilresa var vi äntligen framme. Plan såg bra ut, både grön kort och smal, vilket såklart uppskattas.

Detta var en match som vi verkligen ville vinna, som alla andra matcher också såklart, men denna kände vi att vi hade lite större chans att vinna också.

Under uppvärmningen märker vi att bollen rullar fort fort. Jag skulle vilja påstå att den rullade som på ett lågt fuktigt konstgräs. Vi la inte så mycket vikt på detta utan tagga som vanligt och gick ut med en positiv stämning på plan.

I första halvlek känns det som om vi har mest boll, men slår alldeles för mycket fel pass. Och innan vi kommer in i att vi måste spela på och inte framför våra medspelare, rullar många bollar ut till både inkast och utspark. Däremot, när vi väl fick boll på fötterna var vi lite snabbare (och kanske lite skickligare?) än dem på de flesta positionerna.

Många inlägg, hörnor och även frisparkar utan att det resulterar i något mål. Bollen sticker alltid iväg liiiite för lång och liiiite för snabbt. Hanna Aulin gör mål i 26 minuten, vilken lättnad. Nu borde det släppa? Icke sa nicke.

Linnea är nära att få rött kort och inte långt efter får hon även göra en snygg räddning på mållinjen efter en hörna av Nittorp. Spännande halvlek!!

Vi går ut i andra halvlek med 1-0. Ska jag våga säga det? Ja, varför inte… Jag tror att om det hade varit en plan som inte varit så snabb, hade vi kanske haft 2-3 mål istället. Attans så dumt! Vi ville verkligen vinna.

Andra halvlek fortsätter vi att försöka spela vårt spel. Också i 26 minuten i andra halvlek rullar bollen in i mål, denna gång för Nittorp. Frispark – räddning – retur – mål.

Vi försöker få in bollen i mål, vi vill ha 3 poäng, inte 1… Linn slår bland annat en frispark i ribban. Men inga mer mål. Matchen slutar 1-1. Ett poäng på borta plan. Ändå känns det som en förlust. Så nära men ändå så långt borta. Besvikelsen i laget var stor. Men som Nicole sa vi får vända det negativa till något positivt. 1 poäng är bättre än noll!

Vallens IF 2 slog även Hamburgsund hemma på Ekarvallen på söndagen med 3-2. Vi hänger på tätt efter Viken i toppen..

Nästa helg är det hemmamatch för A-laget mot Torslanda IK (hörde om en goo vinst förra säsongen med 3-1, upprepa det kanske?) och lag 2 ställs mot Gilleby-Stala.

Vi kämpar vidare för att snart ta vår andra trepoängare även i division 2. Värt att nämna är att allt kan hända i årets division 2, för er som följer serien så är några tippade topplag i botten. Alla vinner mot alla. Det betyder att vi har lika stor chans varje match, mot alla lag!!

Heja fram oss mot Torslanda på lördag, Ekarvallen, 13.00. Ni kan ju alltid se det som uppladdning inför det stora Champions League finalen mellan Chelsea mot Bayern som spelas senare på kvällen.

Vi säger så, vi ses på lördag helt enkelt!!