Headerbild

Herr - 18 maj, inför Stångenäs hemma

2012-05-18 i Seniorlagens blogg / Herr

Igår, Norges nationaldag, 8 grader och regn i Kärra som Peter sa. Det är den 17 maj och träningsoutfitten är underställ och vantar.

Men humöret är ändå på topp trots sketväder, finns det något som kan sänka humöret hos de blå marängerna?

På lördag så drabbas vi samman med Stångenäs AIS som vi själva vet är ett mycket bra div.4 lag. Det har öppnat serie spelet med 3 oavgjorda och en vinst och ligger på  6poäng. Medan vi själva har 5 poäng.

Förra säsongen så kryssade vi på bortaplan (0-0). Där vi skulle haft straff i slutet av matchen men fick inte med oss den. Det var jag själv som blev nerdragen i straffområdet och som Vallenspelare så är den självklar. Tyvärr tyckte alla det, utom domaren, men detta är historia nu. Returen på Ekarvallen slutade 1-0 till Vallen där våran Australien resenär Rasmus Klasson stänkte in en balja upp i nättaket inte långt från vänstra krysset.

Detta var förra året och vad jag fått höra så har dom förstärkt inför i år och på pappret ser de riktigt starka ut. Stångenäs är ett mycket spelskickligt lag från målvakt upp till anfall. Så det skall bli väldigt kul att ta emot Stångenäs men även att få premiär spela på Ekarvallen i år för våran del. Då planen har fixats iordning och nu ser riktigt bra ut.

Träningsveckan för våran del har sett bra ut trots mycket regn och blöta planer. Träningen i tisdags blev inställd men då fick vi löst så att vi kom ut på en löprunda med Friskis & Svettis i Stenungsund. Där vi bjöds på off-pist i skogen, sen intervaller i 12 min för att avsluta med löpskolning i Nösnäs backen. En mycket givande träning om jag får säga det själv.

Under veckan har vi även jobbat med att fortsätta tänka högt tempo på bollen i passningsspelet och det ser väldigt bra ut. Börjar även ge resultat på matcherna. Får vi bara minimerat våra misstag vid målen så kommer även vinsterna att rulla in.

Så välkomna till Ekarvallen kl 15.00 på lördag då förmodligen årets hittils tuffaste match kommer att avgöras!

Vad gör vi, nu kör vi!

Kapten Jonis