Headerbild

Herr - 20 maj, Stångenäs hemma

2012-05-20 i Seniorlagens blogg / Herr

Ca 15 grader i luften, ett hundra tal vatten droppar från himlen vid uppvärmning och en plan som såg riktigt bra ut. Detta var lördagens förutsättningar inför våran ''hemma premiär'' på Ekarvallen, men ack vad nära att det gick vägen!

Det var ett heltaggat Vallen som värmde upp innan match start. Man visste ju vilka motståndarna var och man visste även att dom var ett mycket bra lag så underskattning finns inte ens på världskartan.

En första halvlek där två lag verkligen tog ut varandra med mycket fint disciplinerat försvarsspel. Men där vi borde avgått till halvtids vila med en 3-0 ledning med tanke på att vi har tre mycket vassa lägen där vi borde gjort mål. Tillägga får vi ju göra att Andreas Samuelsson i Stångenäs målet agerade som en mur. Men skotten skall ju inte gå rakt på målvakt varje gång! Sett till första halvlek så rullades det väldigt fin fotboll från lagen och det såg väldigt bra inför andra halvlek.

Andra halvlek började även den stark från våran sida men Stångenäs jobbade sig in i matchen mer och mer. Deras mål kom efter en lite onödig höna från våran del, men det är lätt att vara efterklok. Stångenäs nr 9 Jesper Carlzon kommer högst och nickar in 0-1. Vi försöker resa oss men har svårt att få igång vårat fina spel som vi kan prestera. Några minuter senare så kommer även 0-2 till Stångenäs och det är på straff. Även detta är samma målskytt. Dock så skall bollen bara bort när den är i straffområdet inte fibbla.

I 80 minuten så kommer vårat mål och även det på straff, lika tveksam som deras men rättvist ändå. Våran egna nr 9 Andreas Kron kliver fram och slår enkelt som alltid in bollen i mål och vi går ner på en trebackslinje. Trots stor forcering framåt med hela laget så lyckas Stångenäs hålla tätt och vinner med 1-2.

Vi tar med oss de första 60 min av matchen och jobbar vidare med att få in bollen i mål. Bara att ta lärdom av det vi misslyckas med så lyckas vi nästa gång istället!

Kapten Jonis