Headerbild

Herr - 10 juni, Ed borta

2012-06-10 i Seniorlagens blogg / Herr

Rena rama ketchupeffekt kan man säga. Definition på ketchupeffekten enligt Wikipedia: ''ketchupeffekten menas att det först inte kommer någonting, sedan väldigt mycket''.

Uttrycket kommer av hur det kunde gå förr med ketchupflaskor av glas; när det väl kom någon ketchup kom det alldeles för mycket och för fort.

Och detta vill jag jämföra med våran match, alltså ketchupeffekten!

Ett mycket taggat lag samlades 11.30 (något tidigt kanske) på Ekarstadion för att ta sig upp till Dalsland och Ed som stod för dagens motstånd kl 15.00. Vi visste att det skulle bli en tuff match och det blev det också utan tvekan.

Ed öppnade bra med ett par riktigt farliga målchanser men vårt starka försvarsspel stod upp bra och höll tätt. Istället så gjorde vi det vi inte lyckats med i tidigare matcher, nämligen att göra mål.

Ett noll och två noll kom från våran höger kant och var riktigt snygga spel kombinationer med snabbt spel in mot straffområdet. Det vi snackat om i veckan gav resultat med hungrigt folk i boxen och det lönade sig nu med Martin Rane (1-0) och Hampus Andersson (2-0).

Ed fortsatte att spela långt och var emellan åt riktigt farliga men resultatet stod sig halvleken ut.

I andra gick vi ut med starkt självfortroende och fortsatte att försöka spela och i minut 48 så fick vi friläge och deras spelare hann inte med utan fick sparka ner Hampus. Resultatet blev rött kort, frispark vid 16 meter och en strut upp i nättaket serverad Andreas Kron (3-0). Här tog vi över och i 65:e kom även 4-0 av Andreas Kron och i min 75 5-0 av Tony Broomé med ett snyggt distansskott.

Skall även nämnas att Ed verkligen inte slutade spela utan flyttade upp folk och kämpade på som om det bara stod 1-0. Ett tröstmål fick de även göra där vi slarvar i vårt uppspel och dom får slå en lång boll till forward som tar ner och skjuter via Johans fot och in i mål, ajabaja.

Spelmässigt så fortsätter vi att spela fin fotboll även om förra matchen var snäppet bättre. Väldigt kul att vi gör mål (ketchupeffekt) och kan detta vara en vändning?

Nu tar vi med oss känslan av att göra mål till nästa lördag då det är årets derby om man får kalla det så i våran serie. Då Skärhamn kommer på besök till oss. Laddar om batterierna så kör vi en bra vecka som alltid!

Kapten Jonis