Headerbild

Herr - 17 juni, Skärhamn hemma

2012-06-17 i Seniorlagens blogg / Herr

160 personer på läkta plats och del 1 av 2 i årets derby upplaga. Det blev en jämn och tuff kamp mellan två lag med olika taktiker som kämpade i 90 min plus tillägg och där vi i Vallen drog det längsta strået och gick segrande ur striden.

Det var två taggade lag som drabbade samman igår på Ekarvallens B-plan. På grund av dåligt väder så var inte våra fina A-plan spelduglig och det märktes även på spelet under matchen där bollen studsade fruktansvärt mycket och det påverkade oss spelare att spela fullt ut av vad vi kan.

Vi tog tag i takt pinnen från min 1 och försökte luckra upp Skärhamns skickliga defensiv och till slut gav det resultat där Tony frispelar Martin Rane och rullar in bollen mellan bena med sin vänster fot, riktigt snyggt.

10 min senare kommer Skärhamns kvittering där dom med lite flyt vänder bort en försvarare och lägger lite retlig in bollen över Frick och in i mål. Halvleken ut fortsätter med mycket kamp på planen men tyvärr inget skönlir trotts många fina försök från våran sida men Skärhamn spelar mycket taktiskt och gör det väldigt svårt för oss att komma igenom.

Andra halvlek ser ut som första med mycket kamp och Skärhamns försvarsspel börjar vid halva plan och låter oss kliva högt upp i planen. Runt min 65 så får vi en frispark strax utanför straffområdet där Martin Rane stegar bak och skruvar snyggt in den väldigt nära i närmsta krysset. Skärhamn försökte med snabba omställningar med fina snabba bollar upp på offensiva spelare men Vallenförvaret löser det på ett bra sätt.

Trots en jättechans i slutet för Vallen att punktera matchen och ett Skärhamn som pressar på med ett par halvchanser så kommer dom inte närmare och vi klarar att hålla undan och ta tre goa poäng i tabellstriden.

Nu laddar vi gärnet några dagar för att bege oss till Lanevallen på onsdag kl 19.00 där IFK Lane bjuder på motstånd. Tåget rullar nu och det kommer att krävas mycket för att stoppa det!

Kapten Jonis