Headerbild

Herr - 9 juli, Lane hemma

2012-07-10 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Då kapten Jonis och Andreas Mr Fysik Kron verkar ha tagit ett tidigt och långt sommaruppehåll från bloggen har jag återigen fått äran att skriva ett par rader.

Sista matchen inför sommarvilan spelades "hemma" i Varekil på Ängö Schakt Arena mot IFK Lane. Vi spelade hyfsat under första halvlek och hade en något tursam 3-2 ledning (kom via ett självmål i absolut sista sekunden) men tappade i andra och Lane lyckades göra två mål under loppet av två minuter och vända matchen.

Jag skulle kunna skriva en ganska lång uppsats om olika matchsituationer men jag nöjer mig med att konstatera att det blev en bitter 4-3 förlust och försöker mig istället på en kort sammanfattning av vårsäsongen.

Under våren har vi avverkat 13 st matcher i Div.4 Bohuslän/Dalsland Herrar och har således bara 9 kvar under en kort och intensiv höst. Det har varit mycket varierande resultat med 5 vinster, 4 oavgjorda och 4 förluster vilket innebär 19 poäng, 2 poäng fler än ifjol vid samma tidpunkt.

Utan att överdriva borde vi haft minst 6 poäng till då vi varit klart närmast segern i tre av de fyra oavgjorda men det gäller att hålla tätt bakåt och göra mål framåt. De sex poängen hade placerat oss på en andra plats, istället ligger vi nu mitt i den jämna tabellen.

Inför seriestarten var vi lite osäkra på var vi stod då vi hade ett ganska stort manfall från förra året, vi har dock visat oss starka framförallt offfensivt då vi producerat en hel del mål. Vi har gjort dubbelt så många mål som förra året, Andreas Kron har lyckats putta in 10 mål varav 5 straffar (100%) och Hampus Andersson har petat in 9 bollar. Dessvärre har vi nästan fördubblat antalet insläppta men så länge vi gör fler än motståndaren är det ju ok.

Nu väntar en 4 veckors semesterperiod innan vi drar igång träningen igen, vi har dock fått ett digert träningsprogram och  sköter vi den kommer vi att bli starka i höst, närmast på tur väntar Skärhamn 15/8 i ett hett derby ute på ön.