Headerbild

Dam - 16 april, inför Strömstad borta

2013-04-16 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Då var är det äntligen dags igen! Det som vi kämpat för hela kalla, mörka och långa vintern, det börjar nu närma sig. En helt ny säsong med nya unga talanger under ifrån och en nästan helt ny tränarstab. På fredag börjar seriespelet i div.2 för oss i Vall

Livet är som bäst när man får göra det man tycker allra mest om, när man får spela fotboll. Livet är som näst bäst när man får göra det man tycker allra näst mest om, få kolla fotboll. För mig är fotboll mer utav en livsstil än "bara" en idrott, men jag är väl också mer fotbollstokig och nördig än många andra damfotbollsspelare. Så för mig är en premiär inte bara en premiär. Det är först nu det står poäng och prestige på spel. Träningsmatcherna är till för att göra fel, testa, våga, ändra och lära. Seriematcherna, det är då vi ska visa vad vi kan och vad vi lärt oss. Att vinna betyder plötsligt så otroligt mycket mer.

I år går vi in i serien med vilja, hunger och förhoppningar. Vi ska visa att förra året var ett undantag och i år ska vi kämpa mer, spela snyggare fotboll och njuta ännu mer av varenda sekund ute på fotbollsplanen. Vi har inte bara fått upp unga spelare från U-laget, vi har även fått tillbaka spelare som har varit skadade. Vi har ändrat runt i laget en hel del! Jag lovar, det är inga små förändringar när man sätter ned offensiva spelare som backar ..

"Man ändrar inte på ett vinnande koncept" brukar man säga. Men förra året hade vi ju tyvärr inget vinnande koncept, de som följde oss då vet vad jag menar, så i år ändrar vi! Vi tränar på helt andra saker och jag, och antagligen väldigt många andra i truppen, känner att vi har utvecklats mycket under försäsongen. Och vi kommer fortsätta att bli bättre under hela säsongen. Vi är hungriga på utveckling i år!

Jag ska avslöja en sak. ALDRIG har jag varit med om en roligare fotbollsförsäsong. Varje sekund med bollen på en träning är rolig träning. Mer behövs inte sägas!

Så, på fredag åker vi alltså upp till Strömstad för att spela seriepremiär på Strömsvallen 19.30. Kanske en av de längsta bortamatcherna i årets div.2 Bohuslän/Dal? Och en av de senaste in på kvällen? Men sena kvällar är vi vana vid, det är då, i mörkret och kylan på Kode IP som vi har sprungit runt och lirat boll.

Och då till, vad förväntar vi oss nu inför seriestarten mot IFK Strömstad? Vi förväntar oss att vi åker upp och spelar vårt spel. Göra det som Jibban & Co säger till oss, tar jobbet och spelar för varandra. Vi har tränat, nött och tränat. Sitter det nu? Jag hoppas det!

Hoppas vi ses på fredag!
(Om inte annat, på vår hemmapremiär på Kode IP lördagen den 27 april).

#8
/Madde