Headerbild

Dam - 20 april, Strömstad borta

2013-04-20 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Fotboll handlar väldigt mycket om att vinna. Och att vinna samtidigt som man gör en bra match, det slår det mesta. Och (ja, ett "och" till) ibland ska man bara ta med sig det man gör bra! Därför tar jag och laget med oss de sista 45 minutrarna av matchen

Seriepremiären är alltså avklarad. Vinst med 6-2 på bortaplan. Det är verkligen kul att vara i gång, att den långa väntan äntligen är över. Det är som om att den viktigaste perioden på året precis startat. Mitten av april till slutet av september/början på oktober. Ungefär som i skolan när man har terminer, fast nu njuter man. Man gör det frivilligt, varje träning och match för man för man vill. Skolan är skolan.

Första halvlek är vi långsamma i reaktioner, lite snälla och slarvar lite. Man kan sammanfatta det med ofrivillig nervositet. Vi har ändå kontroll över matchen, trots att det står 1-1 i halvlek. I omklädningsrummet snackar vi om detta och bestämmer oss för att gå ut och fixa till det. Och vi lyckas ganska bra tycker jag. Vi gör fem mål! Vi släpper till ytterst lite bakåt. Passen sitter bättre, fler löpningar och man känner av att alla börjar njuta av situationen.

Stämningen i omklädningsrummet efter matchen var total. Lättnad och lycka på samma gång. Lättade över att vi lyckades med vad vi ville, spela vårt spel. Och lycka över att inse hur bra vi kan vara. Då ska vi inte glömma att vi har en lång bit kvar för att nå dit vi vill. Om jag säger så här, hög musik och ett gäng goa damer som sjunger för fulla munnar. Vissa tondöva, bland annat jag, och andra mindre? Lite ”VALLEN VALLEN VALLEN”. Och bara allmänt glada tjejer! Jag ler fortfarande. Inte bara för att jag är hyfsat nöjd med mig egen insats, utan över att jag är så sjukt nöjd över att vi spelade som ett riktigt grymt lag!

Jag är så glad för att Nathalie fick komma in och göra två mål också. Jag unnar verkligen henne det, så som hon kämpat med rehabilitering och elaka knän. Snälla knäguden, låt knäna hålla för henne nu! Hon har slitit för detta!!! Jibban och ledarstabben borde också vara nöjd, de byter in Nathalie i ca 60 minuten, och i 61 minuten gör hon mål. Bra byte där!

Lisa trycker in två, ”Bakis” ett och jag själv (Madde) ett. Viktigt att man har många målgörare, det gör att man är mindre beroende av en speciell spelares form varje match. Idag hade vi fyra olika målgörare, men i truppen finns det många fler målfarliga spelare som kommer trycka dit både ett och annat mål under säsongen.

Vi har nu fått ett bevis att vi kan. Ett bevis på att vi vill. På att vi är hungriga och inte tänker ge oss i första taget. Dock ställs vi mot ett tuffare motstånd redan nästa vecka då vi har hemmapremiär mot Viken.

Vi hörs snart igen!
#5 (Japp, ingen 8 i fredags ;))
Madde

PS. Vill bara säga att jag är gaaaanska nöjd över mitt mål. Synd för er som inte var där, skyll er själva! ( ;) )