Headerbild

Herr - 28 april, Ed borta

2013-04-28 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Sicken härlig krigarmatch det blev och tre härliga poäng att ta med sig hem från Dalslandsskogarna.

Vi samlades på Adenmarks i Stora Höga 11:30 på lördagsfm, alla var i tid och nästan alla på rätt plats, Albin hade fått otydliga direktiv om samlingsplatsen.

Vi hade dock gott om tid så trots det missödet rullade vi in på Bergslätts IP 13:04 och med nästan två timmar till match fick vi god tid att inspektera gräsplan som var över all förväntan, inte så mycket grönt gräs men planen i varje fall torr och hyfsat jämn.

Vi hade lite återbud från förra matchens startelva så centrallinjen fick stuvas om lite, Jonis hade förhinder så Albin lämnade sin vänsterback och klev in i mitten och gjorde tillsammans med Anders ett riktigt kompakt centrallås. David gick in och stängde högerkanten medans Johan fick ta vänsterkanten.

På innermitt hade Jocke hade en blå och svullen fot så PG lämnade sin vänsterkant för en central mittfältsplats och och Anton fick chansen på vänsterkanten.

I anfallet var Tobbe tveksam till start då han åkte på ett ryggskott i torsdags men hade mirakulöst återhämtat sig och kunde starta.

Efter 1½ timmes resa och två timmars förberedelse på plats var vi redo för match ..
Första halvlek startade trevande och Ed hade ett markant övertag första halvtimmen, därefter kommer vi bättre in i matchen och får till lite spelvändningar och snabba omställningar och ur ingenstans nästan slår Hampus ett inlägg som letar sig in i bortre krysset, eller var det ett avsiktligt skott? Ett psykologiskt 1-0 precis innan halvtid, kanske inte helt rättvist men riktigt skönt.

Andra halvlek startar som första slutade och vi skapar 2-3 riktigt heta lägen där vi borde punkterat matchen. Istället drar PG på sig en frispark och domaren plockar lite tveksamt upp det gula kortet och därefter även ett rött då PG hade ett sedan första halvlek (för tjat). Noterbart är att PG även blev utvisad mot ett Dalslandslag förra året efter tjat och brutalt spel, då mot Viken borta.

Det gula kortet var dock lite väl hårt men var ett av få misstag av den utmärkte domaren som skall ha en stor eloge att han inte föll för Eds ständiga vädjan efter hands och straffar.

Det går nog inte att räkna på två händer antalet gånger de skrek på hands men vid varje tillfälle var det bollen som träfffade handen/armen och armarna hölls dessutom tätt emot kroppen så jag tror att Eds spelare behöver en lektion av hands regeln.

Efter utvisningen får Ed ett markant bollövertag men vi håller uppe koncentrationen och är riktigt täta, de får ett gäng hörnor och frisparkar men skapar inga riktigt heta chanser. När klockan passerade 80 och närmade sig 90 var det dock lite smånervigt och med tanke på att vi har tappat ledningar i slutsekundrarna två gånger tidigare mot just Ed borta så var det en lättnad när vi i 87 minuten kontrar och Tobbe trycker in bollen i öppen kasse. Så oerhört skönt!

Efter matchen blev det härlig skönsång i omklädningsrummet; Om ni knegar opp, till Stora Högas topp, .......

Nu laddar vi inför nästa veckas träningar och matcher, Stenungsund 2 borta i div.6 på måndag, Åsebro hemma i div.4 på onsdag och Henån 2 hemma i div6 på söndag.