Headerbild

Dam - 29 april, inför SIF hemma

2013-04-29 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Först var det årets första seriematch (mot Strömstad, omgång 1), sen var det årets första seriematch på ”hemmaplan” (mot Viken, omgång 2). Och nu är det dags för årets första derby – mot Stenungsunds IF, omgång 3. Väldigt mycket ”årets första” just nu. Me

Vad jag har förstått på tjejerna i laget så är detta en fruktansvärt viktig match. Även fast jag inte är här ifrån så kan jag nog förstå vad dem menar. Dock får jag själv gå tillbaka cirka 6 år till mitt senaste riktiga derby. Jag spelade då i min moderklubb Lilla Edets IF, nu Edet FK. Jag spelade i både F-14 och F-16-lagen och varje säsong mötte vi alltid Lödöse/Nygård IK, grannklubben. Det var för oss de viktigaste matcherna på säsongen. Förlorade vi fick vi höra det från dem. Samma var det för dem, förlorade dem så såg vi allt till att dem inte glömde av detta!  Jag kan glädjas med att vi vann de flesta av matcherna. Men det är allt något speciellt det där med derby.

Jag tror att ju närmare onsdag vi kommer, desto mer kommer man (jag) smittas av derby-känslorna. Alla har sin egen känsla när man kommer till dessa typer av matcher. Man kan ha släkt, vänner eller någon annan som man vill ”sätta dit” i motståndarlaget. Ett exempel är Lisa som har spelat i SIF tidigare. I lite mer än 90 minuter så handlar det om prestige. Jag ser verkligen fram emot att få känna av alla de känslor som denna match, förhoppningsvis, kommer att föra med sig!

Vad har jag insett under många år som jag både spelat och kollat fotboll, är att ett derby ALLTID är ett derby. Vad menar jag med det här då? Jo, jag menar det att det är sällan som ett och samma lag som vinner de flesta gånger. Det finns inget vi ÄR bättre, de ÄR sämre. Ett derby är så mycket mer! Ligger ena laget i toppen av serien och det andra i botten så betyder det inte att de som ligger på den övre halvan kommer att vinna en sån här match.

Genom ren uppskattning så vågar jag säga att majoriteten av derbyn slutar oavgjort, eller med uddamålet. Vi kan kolla ett lag som Kopparberg/Göteborg som ”ska” vinna mot Jitex med tanke på spelarmaterial och organisation, dem kryssade (0-0) för bara någon vecka sedan. Ett annat exempel är på storsatsande Blåvitt förra säsongen, 0-0 (hemma) mot GAIS på höstsäsongen – Gais fick lämna allsvenskan och spelar i år i superettan. Alltså, ett derby är mer än bara en vanlig seriematch. Oftast jämna och roliga matcher!

Jag och tjejerna tror på detta! Vi vill, och vi ska göra allt som står i vår makt för att få med oss tre pinnar på onsdag.

Om jag ska våga mig på att citera Jibban inför förra veckans matcher ;
- Vi är JÄVLIGT bra just nu!

Vi ses på Kode IP, 13.00 på onsdag 1 maj!!

  #allasomintedansarärvadå?
  /Madde