Headerbild

Herr - 2 maj, Åsebro hemma

2013-05-03 i Seniorlagens blogg / Seniorlagens blogg

Prestationen strålade inte lika mycket som vädret den 1 maj i matchen mot Åsebro IF.

De flesta i laget var på plats redan vid ett tiden i Kode då damerna spelade derby mot Stenungsunds IF. Vädret gick inte att klaga på, för andra hemma matchen i rad strålade solen. Så efter att ha sett en halvlek av damernas match i solen var man riktigt taggad för spel.

Laget var i stort sett det samma som i matchen mot Herrestad förutom PG som var avstängd så Tony Bromé ersatte honom på vänsterkanten.

Matchen startade med ett böljande spel. Åsebro skapade några halvchanser tidigt i matchen men Mikael Frick hade koll på läget. Åsebros långa bollar upp på deras två anfallare som var duktiga på att fånga upp och hålla i bollarna gjorde att vi hamnade ganska långt ner i banan vid några tillfällen. När vi själva hade bollen så slog vi ofta den avgörande bollen lite för tidigt på framförallt Hampus Andersson som löpte mycket. Hampus som rann igenom några gånger lyckades till slut sätta 1-0 i 30:e minuten efter att han tagit med sig bollen snyggt i djupled, något passivt försvarspel av Åsebro i den situationen som utnyttjas bra. Efter målet spelade vi upp oss en aning och kunde skapa lite längre anfall men inget som resulterade i några jätte heta chanser.

I andra halvlek fortsatte Åsebro med sitt långa spel och det kändes ganska lugnt, men så i 59:e minuten drar vi på oss en straff efter en trasslig situation som de sätter säkert 1-1. Efter 1-1 målet har vi några fina anfall och skapar några bra målchanser men det där sista saknades. Åsebro har en boll i mål men avvinkad offside och sedan en frispark i bra läge som smiter utanför i slutet av matchen.

Så efter en relativt chansfattig match där vårt anfallsspel inte riktigt stämde, får vi vara nöjda med en poäng mot Åsebro och tagga för nästa match mot Stigen/Ellenö borta på Kristi himmelfärds dag.